Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift t Loo

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in t Loo verschaft u die mogelijkheid! Veel senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u risicoloos en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Op Trapliftexpert.nl bekijkt u uitgebreide beschrijvingen over trapliften. Onze experts geven tips over velerlei liften en producten, technische details, de kosten, de WMO en info over het huren van een lift. Daarbovenop kunt u gratis en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Oldebroek.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten variëren tussen €1650 oplopend tot 8300, inclusief installatie.
 • Soms krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Oldebroek | Fabrikanten en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8095
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 950+

Kosten traplift t Loo juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Vaak komen er additionele kosten bij voor extra opties als een luxe stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.600.
 • Een simpele lift met één bocht is er vanaf €6.250.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.150 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een 4-puntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze goedkope basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte vindt u een inschatting van de kosten van het monteren van een traplift in t Loo. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.500€1.800 – €2.150Dagdeel
1 bocht€4.850 – €8.800€3.200 – €6.4004,5 uur
Twee bochten€5.750 – €10.900€4.200 – €7.600Eén dag
Wenteltrap€7.500 – €12.700€4.850 – €9.4005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in t Loo.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in t Loo kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden uitgebreid getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u gemakkelijk 45% op de aanschafwaarde. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-t-loo-8095

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle modellen hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is uniek. Voor elke trap is er een passende oplossing. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in t Loo voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.650 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.200 incl. installatie. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €9.750. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een noodbatterij.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften zijn te koop v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oldebroek met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Oldebroek. Inwoners met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Oldebroek (https://www.oldebroek.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. veel hoogteverschil of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna bieden ze u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een lift kiezen die matcht met uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Meer weten of snel een WMO-melding doen? In de lijst hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 8096 CP, Oldebroek
 • Website: www.oldebroek.nl
 • E-mailadres: wmo@oldebroek.nl
 • Telefoonnummer: 140525

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO t Loo zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u verschillende modellen demonstreren en geeft aan welk soort lift in lijn is met de situatie en het budget. Veel van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel vindt u fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in t Loo.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in t Loo.

Professionele merken
In ons land zijn enkele erkende fabrikanten met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers staan in voor een korte levertijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren diverse bekende producenten Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Minivator, Strobbe, Heymer, Extrema. Betrouwbare verkopers van dergelijke merken zijn TipTop, Vegro, PractiComfort, 123traplift, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal de installatie van een traplift in t Loo binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Otolift en Smienk verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Otolift Two.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in t Loo is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in t Loo verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans fluctueert dat tussen de 135 KG & 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze woningtypes bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie