Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hattemerbroek

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Hattemerbroek kan u daarbij helpen! Veel ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kunt u op een veilige manier en comfortabel in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via onze vergelijker leest u bruikbare specificaties ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Meer info? Dan kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Oldebroek.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De prijzen liggen tussen de €2400 oplopend tot 8000, inclusief installatie.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Oldebroek | Merken en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8094
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1100

Kosten traplift Hattemerbroek juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Tevens geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een automatische draaizitting.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.550.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.400.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.350 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een meedraaiende stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze goedkope basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder vindt u de richtprijs van het laten monteren van een traplift in Hattemerbroek. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.900€1.650 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€4.750 – €8.900€2.900 – €5.1001/2 dag
2 bochten€5.600 – €11.300€4.050 – €7.000Eén dag
Wenteltrap€7.750 – €13.900€4.600 – €9.500Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Hattemerbroek.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Hattemerbroek kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden op alle punten gecontroleerd en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u maar zo 45% – 50% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer aanbieders kunnen u ook helpen aan tweedehands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-hattemerbroek-8094

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle soorten beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Hattemerbroek voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Verder kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.850 incl. installatie. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oldebroek via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Oldebroek. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beslist of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en veilig en prettig van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Oldebroek (https://www.oldebroek.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent gaat bekijken of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn bieden ze u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een model aanschaffen die in lijn is met uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 8096 CP, Oldebroek
 • Website: www.oldebroek.nl
 • E-mailadres: wmo@oldebroek.nl
 • Telefoonnummer: 140525

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Hattemerbroek bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een adviespunt of winkel in de omgeving. Een erkende adviseur kan u meerdere uitvoeringen demonstreren en adviseert welk model matcht met de situatie en het budget. Het gros van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Hattemerbroek.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Hattemerbroek.

Bekende merken
In Nederland zijn meerdere betrouwbare traplift bouwers aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers staan bekend om een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt hier direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden enkele professionele ontwikkelaars Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Heymer, Strobbe, Triwa, Platinum. Erkende (2e hands) leveranciers van bovengenoemde merken zijn Vegro, Smienk, PractiComfort, RecentLift, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het kopen van een geschikte huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Hattemerbroek binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals ThyssenKrupp of RecentLift bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 1000XXL.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Hattemerbroek is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Hattemerbroek werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel schommelt dat tussen de 130 KG & 140 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie