Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift t Harde

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in t Harde maakt het mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u veilig en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met uitgebreide informatie met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de kosten, de WMO regelingen en populaire leveranciers. Uiteraard kunt u online een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Elburg.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zorgeloos en op een plezante manier blijven genieten van uw woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €2200 tot zo’n €9600, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteElburg | Merken en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteElburg
Postcode8084
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftHandicare 950

Kosten traplift t Harde juni 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De kostprijs wordt bepaald door twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Daarbovenop komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een extra sterke accu.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.700.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.250.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.500.
 • Extra upgrades zoals een parkeerbocht zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder verschaffen we de huidige prijzen van het laten installeren van een traplift in t Harde. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.350€1.800 – €2.350halve dag
1 bocht€4.500 – €8.400€3.300 – €5.3004,5 uur
Meerdere bochten€6.550 – €11.100€4.400 – €7.6006,5 uur
Draaiende trap€8.050 – €13.600€5.450 – €10.600Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in t Harde.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in t Harde kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden goed getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo bespaart u gemakkelijk 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien is dat een duurzame investering. Veel fabrikanten hebben een ruim aanbod met 2e-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-t-harde-8084

Waarom een traplift?

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. De meeste modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Doorgaans kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is uniek. Voor elke gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in t Harde voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.100 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.300 incl. montage.Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een draaifunctie.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen zijn te koop v.a. €13.500.



Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Elburg d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Elburg. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Elburg (https://www.elburg.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak drempels of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens geven ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een model laten monteren die matcht met uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of direct hulp aanvragen? In de lijst hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Lange wijden 33a
 • 8081 VS, Elburg
 • Website: www.elburg.nl
 • E-mailadres: doeth@elburg.nl
 • Telefoonnummer: 0525682211

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO t Harde subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor mensen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u meerdere systemen laten zien en vertelt welk model rijmt met de situatie en het budget. Veel van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In deze tabel vindt u merken en winkels die ook liften monteren in t Harde.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in t Harde.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse erkende leveranciers met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars beloven een snelle levertijd en een goede service. U kunt hier direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden vijf erkende leveranciers Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Platinum, Extrema, Triwa, Minivator. Bekende (tweedehands) aanbieders van dergelijke merken zijn RecentLift, Vegro, 123traplift, TipTop, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een adviseur kan u helpen met het kopen van de beste huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan de montage van een traplift in t Harde binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Platinum + Extrema bieden een prima aanbod 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in t Harde is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in t Harde hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 100 KG & 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie