Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Elspeet

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Elspeet kan u daarbij helpen! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en zonder enige inspanning gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via deze pagina leest u uitgebreide beschrijvingen m.b.t. trapliften. Onze experts geven tips over diverse lift types, hoe de producten werken, de totale kosten, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Nunspeet.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een beschermde en aangename manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De prijzen liggen tussen de €1850 tot maar liefst €8100, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Thema’s:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteNunspeet | Merken en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteNunspeet
Postcode8075
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftStannah Siena

Kosten traplift Elspeet juni 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs hangt af van 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.300.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.000 incl. montage.
 • Opties zoals een automatische voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht vindt u de marktprijzen van het installeren van een traplift in Elspeet. Zoals u kunt zien: het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.600€1.850 – €2.1503,5 uur
1 bocht€5.150 – €8.400€3.450 – €5.6005 uur
Meerdere bochten€6.350 – €11.100€4.150 – €7.2006,5 uur
Spiltrap€8.250 – €12.300€5.350 – €10.500Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Elspeet.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Elspeet is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Dan bespaart u tot wel 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. De meeste fabrikanten bieden een assortiment met 2e-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-elspeet-8075

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Bijna alle soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Doorgaans kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere woning en elk budget is er een passend model te vinden. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Elspeet voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Bovendien kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.550 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.900 incl. installatie. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €8.500. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eenopklapbare rail.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Nunspeet met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Nunspeet. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Nunspeet (https://www.nunspeet.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur beslist of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend sturen ze u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een lift selecteren die voldoet aan uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer weten of nu direct een WMO-melding doen? In onderstaand schema leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Markt 1
 • 8071 GJ, Nunspeet
 • Website: www.nunspeet.nl
 • E-mailadres: wmoloket@nunspeet.nl
 • Telefoonnummer: 0341259911

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Elspeet vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u meerdere uitvoeringen tonen en adviseert u over welk systeem matcht met uw wensen en budget. Het gros van de showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande lijst treft u verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Elspeet.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Elspeet.

Bekende merken
In uw omgeving zijn vijf professionele ontwikkelaars actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers hanteren een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn diverse populaire merken Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Strobbe, Minivator, Extrema, Triwa. Populaire specialisten van eerdergenoemde merken zijn Vegro, Smienk, TipTop, 123traplift, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een adviseur kan u helpen bij het kopen van een passende huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Elspeet binnen één tot twee weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Handicare en Smienk bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals de Stannah Sadler.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Elspeet is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Elspeet hanteert een maximale draagkracht in KG. Vaak valt dit binnen een marge van 130 KG tot 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de opties die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie