Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wittelte

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Wittelte kan u daarbij helpen! Meer en meer senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning van uw hele huis genieten. Op deze pagina treft u nuttige adviezen over trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, de werking, de geschatte kosten, de WMO regelingen en onderhoud. Uiteraard kunt u gratis en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Westerveld.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een beschermde en aangename manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De prijzen liggen tussen de €2150 oplopend tot 10000, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Westerveld | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7986
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Wittelte juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.100.
 • Een stoellift met één bocht vindt u al vanaf €6.200.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.600 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze goedkope basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte bekijkt u de begrote kosten van het laten installeren van een traplift in Wittelte. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.500€1.750 – €2.250halve dag
1 bocht€5.400 – €9.000€2.600 – €6.800halve dag
2 bochten€6.300 – €11.300€3.950 – €7.600Hele dag
Wenteltrap€7.900 – €12.300€5.050 – €9.100Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Wittelte.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Wittelte is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden goed getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u tot wel 40% op de aanschafwaarde. Tevens is recycling goed voor het milieu. De meeste merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-wittelte-7986

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel types hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Doorgaans kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Wittelte voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Verder verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.700 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.350 inclusief plaatsing. De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerveld met de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Westerveld. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Westerveld (https://www.gemeentewesterveld.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een type laten plaatsen die aansluit op uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of nu direct hulp aanvragen? Onderstaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 1
 • 7981 EL, Westerveld
 • Website: www.gemeentewesterveld.nl
 • E-mailadres: info@gemeentewesterveld.nl
 • Telefoonnummer: 140521

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Wittelte zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor ouderen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een adviespunt of winkel in de omgeving. Een getrainde specialist kan u verschillende systemen demonstreren en informeert u over welk systeem rijmt met uw budget en situatie. Veel winkeliers hebben een divers aanbod. In het overzicht hieronder treft u winkels en producenten die ook liften installeren in Wittelte.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Wittelte.

Populaire merken
In uw omgeving zijn diverse bekende merken werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars beloven een snelle montage en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftInnovatief en compact design
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn 5 professionele merken De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Triwa, Minivator, Strobbe, Platinum. Bekende (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. Smienk, RecentLift, PractiComfort, Vegro, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Wittelte binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Otolift & Extrema beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 950+.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Wittelte is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Wittelte verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard valt dit binnen een marge van 105 KG en 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze huizen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie