Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Diever

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Diever maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u risicoloos en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen. Onderstaand bieden wij handige specificaties omtrent trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, hoe de producten werken, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en onderhoud. Meer weten? Dan kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Westerveld.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een comfortabele manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €2350 en €8100, inclusief montage.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Westerveld | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7981
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Diever juni 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Mogelijk geldt er een meerprijs voor upgrades als een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.650.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.900.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.650 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een noodbatterij zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte voorzien we u van indicatieve prijzen van het installeren van een traplift in Diever. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.750€1.600 – €2.3004 uur
1 bocht€5.400 – €9.000€3.050 – €6.500halve dag
Meerdere bochten€5.500 – €11.000€4.400 – €7.3005,5 uur
Draaiende trap€8.400 – €12.500€5.500 – €9.3006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Diever.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Diever is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden grondig gecheckt en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Hiermee bespaart u zo 40% op de aanschafwaarde. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-diever-7981

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel systemen hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Diever voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Bovendien kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.400 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.150 incl. installatie. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en optionele upgrades zoals een opklapbare rail.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerveld via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Westerveld. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent maakt een afspraak en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode op een prettige manier zelfstandig te blijven. Met de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Westerveld (https://www.gemeentewesterveld.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend verstrekken ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een model laten plaatsen die rijmt met uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 1
 • 7981 EL, Westerveld
 • Website: www.gemeentewesterveld.nl
 • E-mailadres: info@gemeentewesterveld.nl
 • Telefoonnummer: 140521

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Diever subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u passende stoelliften tonen en informeert u over welk type lift past matcht met uw situatie. Het gros van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In deze tabel vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Diever.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Diever.

Bekende merken
In uw regio zijn verschillende erkende ontwikkelaars actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers focussen zich op een snelle levering en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn enkele populaire merken Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Heymer, Minivator, Triwa, Extrema. Bekende wederverkopers van dergelijke merken zijn Smienk, 123traplift, TipTop, Vegro, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het kopen van een fijne huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal de montage van een traplift in Diever binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Platinum en TipTop bieden een prima aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 75.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Diever is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Diever hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG – 160 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze gevallen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie