Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Darp

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Darp maakt het mogelijk! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u zorgeloos en comfortabel van uw hele huis genieten. Op Trapliftexpert.nl bieden wij praktische tips met betrekking tot trapliften. Onze medewerkers lichten u in over velerlei liften en producten, hoe de producten werken, de montagekosten, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Daarnaast kunt u direct en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Westerveld.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Op een veilige en eenvoudige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1950 en €8800, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Westerveld | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7973
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Darp juni 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De prijs komt tot stand middels 2 factoren: de vorm van uw trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een groter zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.650.
 • Een lift die 1 bocht door moet plaatsen ze al vanaf €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.600 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een automatische klaprail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder verschaffen we de marktprijzen van het laten installeren van een traplift in Darp. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.300€1.600 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€5.400 – €8.700€3.400 – €6.7004,5 uur
Meerdere bochten€6.050 – €11.200€4.500 – €7.3006 uur
Draaiende trap€8.450 – €12.600€5.500 – €9.200Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Darp.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Darp kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden goed getest en bieden ook gewoon garantie. Daarmee bespaart u zo 45% – 50% op de aankoopprijs. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer leveranciers kunnen u ook helpen aan 2e-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-darp-7973

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel merken hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Darp voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Ook bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap start bij €2.600 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.900 incl. installatie. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eendriepuntsgordel.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel. Dit speciale model heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften kosten al gauw €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerveld via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Westerveld. Burgers met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren comfortabel in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Westerveld (https://www.gemeentewesterveld.nl).
 2. De consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door opstapjes of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna sturen ze u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U gaat dan een stoellift uitzoeken die rijmt met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of snel hulp aanvragen? In de grijze box leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 1
 • 7981 EL, Westerveld
 • Website: www.gemeentewesterveld.nl
 • E-mail: info@gemeentewesterveld.nl
 • Telefoonnummer: 140521

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Darp zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire stoelliften demonstreren en adviseert welk soort lift rijmt met uw trap, situatie en budget. Veel van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Darp.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Darp.

Erkende merken
In ons land zijn meerdere professionele traplift fabrikanten werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers staan bekend om een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftInnovatief en compact design
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit een aantal goede producenten Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Extrema, Strobbe, Heymer, Minivator, Platinum. Erkende specialisten van merken als deze zijn TipTop, Vegro, 123traplift, Smienk, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het kopen van een passende huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Darp binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden grondig getest om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Acorn of Smienk verkopen een groot aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 60.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Darp is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Darp hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen wisselt dat tussen de 100 KG en 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie