Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ansen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Ansen biedt uitkomst! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u weer zelf en comfortabel in uw eigen huis blijven wonen. Op deze site bieden wij bruikbare adviezen omtrent trapliften. Onze experts geven tips over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Westerveld.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zorgeloos en op een gemakkelijke manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven variëren tussen €2300 oplopend tot 9300, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Tarieven traplift juni 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Westerveld | Merken en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7964
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftTriwa TR 55

Kosten traplift Ansen juni 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De kostprijs hangt af van 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien zijn er extra kosten voor opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap start bij €2.350.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.250.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.000.
 • Opties zoals een noodbatterij komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte vindt u de marktprijzen van het installeren van een traplift in Ansen. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.250€1.550 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€5.500 – €8.200€3.450 – €5.2001/2 dag
Meerdere bochten€5.900 – €11.500€4.350 – €7.900Hele dag
Spiltrap€7.750 – €14.100€4.900 – €10.7001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Ansen.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Ansen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden uitvoerig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u zo 55% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Flink wat merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-ansen-7964

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Ansen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.850 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.350 inclusief plaatsing. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een automatische schuifrail.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo opgewassen tegenextreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede organisatie die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerveld via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Westerveld. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Westerveld (https://www.gemeentewesterveld.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent gaat bekijken of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien verstrekken ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een lift kopen die in lijn is met uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer weten of direct beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 1
 • 7981 EL, Westerveld
 • Website: www.gemeentewesterveld.nl
 • E-mail: info@gemeentewesterveld.nl
 • Telefoonnummer: 140521

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Ansen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte modellen introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk model rijmt met uw wensen en budget. Veel van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In het onderstaande overzicht bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Ansen.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Ansen.

Populaire merken
In uw regio zijn diverse geschikte fabrikanten met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten beloven een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren meerdere geschikte traplift fabrikanten We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook worden er ook producten verkocht van Minivator, Heymer, Strobbe, Triwa, Extrema. Gerenommeerde installateurs van bovengenoemde merken zijn 123traplift, RecentLift, Vegro, TipTop, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur zal u helpen bij het kopen van een passende huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Ansen binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Minivator + RecentLift beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals de Otolift Parallel.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Ansen is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Ansen benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. Doorgaans valt dit binnen een marge van 100 KG en 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort woningtypes kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie