Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Veeningen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Veeningen maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kan men zonder zorgen en comfortabel in uw eigen huis blijven wonen. Aan de hand van deze website kunt u aan de slag met belangrijke informatie inzake trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Uiteraard kunt u gratis en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio De Wolden.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Op een betrouwbare en plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2350 oplopend tot 8800, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteDe Wolden | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7958
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Populaire liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Veeningen juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs komt tot stand middels twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.650.
 • Een simpele lift met één bocht is er vanaf €6.400.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.700 of meer.
 • Extra opties als een vijfpuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze aantrekkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte treft u indicatieve prijzen van het laten installeren van een traplift in Veeningen. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.400€1.700 – €2.2003,5 uur
1 bocht€4.850 – €8.600€3.250 – €5.0005 uur
Meerdere bochten€5.700 – €11.400€4.400 – €7.800Hele dag
Draaiende trap€8.500 – €12.000€5.300 – €10.500Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Veeningen.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Veeningen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden op alle punten gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Op deze manier bespaart u eenvoudig 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. De meeste verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-veeningen-7958

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke woning bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Veeningen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.500 incl. installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.500 incl. montage.Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een hoofdsteun.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor opgewassen tegenextreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Dit model beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Wolden met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente De Wolden. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode veilig en prettig thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente De Wolden (https://www.dewolden.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak veel hoogteverschil of smalle deuren). De verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-12 weken. Vanaf dat moment ontvangt u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een stoellift kopen die rijmt met uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Meer informatie of wilt u hulp aanvragen? Onderstaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 2
 • 7921 GD, De Wolden
 • Website: www.dewolden.nl
 • E-mailadres: gemeente@dewolden.nl
 • Telefoonnummer: 140528

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Veeningen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften uitproberen? Bezoek dan een showroom of adviespunt in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u verschillende modellen laten zien en vertelt welke uitvoering voldoet aan uw wensenlijstje en budget. Veel dealers verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel bieden wij merken en winkels die ook liften plaatsen in Veeningen.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Veeningen.

Bekende merken
In uw omgeving zijn meerdere betrouwbare traplift fabrikanten aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers focussen zich op een vlotte levertijd en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In het onderstaande overzicht bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit een aantal professionele producenten Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Triwa, Platinum, Strobbe, Extrema. Erkende specialisten van eerdergenoemde merken zijn Smienk, Vegro, RecentLift, PractiComfort, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het uitkiezen van een passende huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Veeningen binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden grondig getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Stannah en Heymer verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Handicare 950.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Veeningen is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Veeningen hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal valt dit binnen een marge van 135 KG tot 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze huizen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie