Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift de Wijk

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in de Wijk verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u zonder risico en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. In het volgende overzicht bieden wij waardevolle informatie omtrent trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende type liften, technische details, de totale kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en populaire leveranciers. Tevens kunt u online en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio De Wolden.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Met een veilig gevoel en op een comfortabele manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2000 en €8000, incl. montage.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente De Wolden | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7957
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Populaire liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift de Wijk juni 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.100.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.050.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.250 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een 4-puntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze aanlokkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte bieden wij een lijst met verwachte prijzen van het laten plaatsen van een traplift in de Wijk. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.300€1.650 – €2.100halve dag
1 bocht€4.800 – €8.700€2.950 – €5.5005 uur
2 bochten€6.450 – €11.900€3.550 – €7.000Eén dag
Spiltrap€8.000 – €14.200€4.750 – €9.300Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in de Wijk.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in de Wijk is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u maar zo 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-de-wijk-7957

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Veel merken hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke woning zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in de Wijk voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens bestaan er innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.300 incl. installatie. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een opklapbare rail.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende zaak die een rolstoellift kan monteren. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Wolden door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente De Wolden. Mensen met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente De Wolden (https://www.dewolden.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of de traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-12 weken. Vervolgens sturen ze u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een model selecteren dat past bij uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of snel een WMO-melding doen? In de lijst hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 2
 • 7921 GD, De Wolden
 • Website: www.dewolden.nl
 • E-mail: gemeente@dewolden.nl
 • Telefoonnummer: 140528

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO de Wijk vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere liften demonstreren en vertelt welk systeem past bij uw wensen, eisen en budget. De meeste verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de volgende tabel staan aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in de Wijk.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in de Wijk.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf geschikte merken met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers hanteren een snelle montage en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In deze tabel vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit een aantal goede ontwikkelaars We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Heymer, Platinum, Extrema, Triwa. Betrouwbare verkopers van deze modellen zijn Vegro, TipTop, RecentLift, PractiComfort, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het kopen van een goede huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan het plaatsen van een traplift in de Wijk binnen een paar weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden uitgebreid getest om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Handicare of Strobbe hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Stannah Sadler.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in de Wijk is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in de Wijk communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans valt dit binnen een marge van 135 KG – 165 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de liften die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke type woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie