Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Dwingeloo

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Dwingeloo maakt het mogelijk! Flink wat ouderen kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u risicoloos en moeiteloos naar boven en naar beneden. Hieronder treft u praktische informatie omtrent trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, de werking, de geschatte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en veiligheid. Daarnaast kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Westerveld.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een beschermde en comfortabele manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De totale kosten komen neer op bedragen tussen €1750 & €9400, incl. plaatsing.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Westerveld | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7964
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 160

Kosten traplift Dwingeloo juni 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs komt tot stand middels 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en eventuele extra’s. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan stijgen de kosten. Vaak geldt er een meerprijs voor upgrades als een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap start bij €2.650.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.850.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.000 of nog duurder.
 • Extra opties als een parkeerbocht worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel voorzien we u van een inschatting van de kosten van het plaatsen van een traplift in Dwingeloo. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.550€1.850 – €2.150Dagdeel
Eén bocht€4.650 – €9.800€2.750 – €5.0004,5 uur
2 bochten€6.350 – €11.200€4.000 – €7.000Hele dag
Spiltrap€7.850 – €12.700€5.050 – €9.900Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Dwingeloo.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Dwingeloo kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig gecheckt en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 50% op de aanschafwaarde. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. De meeste leveranciers hebben een ruim aanbod met 2de-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-dwingeloo-7964

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel merken hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedereen zal worden gekeken naar een passend model. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Dwingeloo voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Bovendien kunt u kiezen voor buitenliften. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.500 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.200 inclusief installatie. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.000. De prijs hangt af van de grootte van de trap en extra opties zoals een automatische klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die rolstoelliften kan installeren. Deze liften kosten al gauw €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerveld door de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Westerveld. Burgers die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en veilig en prettig zelfstandig te blijven. Via de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Westerveld (https://www.gemeentewesterveld.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u documenten over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een model laten installeren die aansluit op uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of direct beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 1
 • 7981 EL, Westerveld
 • Website: www.gemeentewesterveld.nl
 • E-mailadres: info@gemeentewesterveld.nl
 • Telefoonnummer: 140521

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Dwingeloo subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een winkel of showroom bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u verschillende uitvoeringen laten zien en geeft aan welk type lift past matcht met uw situatie. Het gros van de winkels bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder staan merken en winkels die ook actief zijn in Dwingeloo.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Dwingeloo.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn vijf betrouwbare merken operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers focussen zich op een vlotte levertijd en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In deze tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit meerdere bekende leveranciers Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Platinum, Triwa, Minivator, Extrema. Betrouwbare (2e hands) leveranciers van de genoemde merken zijn 123traplift, Vegro, RecentLift, Smienk, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een productspecialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal de installatie van een traplift in Dwingeloo binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals ThyssenKrupp en RecentLift hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Otolift Parallel.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Dwingeloo is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Dwingeloo benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal ligt dat tussen de 125 KG & 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie