Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Havelte

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Havelte maakt het mogelijk! Een groot aantal mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u veilig en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Onderstaand treft u waardevolle tips wat betreft trapliften. Wij bieden handige info over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de (montage)kosten, de WMO regelingen en onderhoud. Bovendien kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Westerveld.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €2550 tot wel €8800, inclusief montage.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWesterveld | Merken en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7971
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftPlatinum Curve

Kosten traplift Havelte juni 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: de vorm van de trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Ook zijn er extra kosten voor opties zoals een luxe stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.800.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.250.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.300 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een 4-puntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze goedkope basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder voorzien we u van de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Havelte. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.700€1.850 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€5.300 – €9.400€2.650 – €6.4001/2 dag
Meerdere bochten€5.650 – €11.700€4.250 – €7.4006,5 uur
Draaiende trap€7.600 – €12.600€4.550 – €9.0006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Havelte.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Havelte kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden uitvoerig nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zo bespaart u tot wel 50% vergeleken met een nieuw model. Bovendien is dat een duurzame investering. Het gros van de showrooms hebben een ruim aanbod met 2de-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-havelte-7971

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle systemen hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Ook kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Havelte voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien onderscheiden we systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.350 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.500 incl. plaatsing. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eenluxe stoel.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerveld d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Westerveld. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert komt bij u thuis en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn comfortabel in uw huis te wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Westerveld (https://www.gemeentewesterveld.nl).
 2. Een consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert beslist of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U gaat dan een model selecteren dat past bij uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 1
 • 7981 EL, Westerveld
 • Website: www.gemeentewesterveld.nl
 • E-mailadres: info@gemeentewesterveld.nl
 • Telefoonnummer: 140521

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Havelte vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een dealer of leverancier in de buurt. Een erkende adviseur kan u passende opties laten zien en informeert u over welk merk/model rijmt met uw woning en budget. Een groot deel van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In het onderstaande overzicht bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Havelte.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Havelte.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf erkende fabrikanten met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken garanderen een korte installatietijd en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden vijf geschikte producenten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Heymer, Minivator, Platinum, Extrema. Betrouwbare dealers van eerdergenoemde merken zijn Vegro, 123traplift, Smienk, TipTop, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist zal u helpen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Havelte al binnen 2 weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Handicare of Strobbe verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 60.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Havelte is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Havelte werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel wisselt dat tussen de 100 KG en 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie