Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Uffelte

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Uffelte vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Aan de hand van deze website vindt u bruikbare gegevens aangaande trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de montagekosten, de WMO regelingen en info over het huren van een lift. Meer weten? Dan kan men gelijk en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Westerveld.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een betrouwbare en prettige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €1850 tot wel €8800, inclusief plaatsing.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWesterveld | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7975
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Uffelte februari 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een extra dunne rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.800.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.300.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.100 of meer.
 • Extra’s zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van de richtprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Uffelte. Zoals u kunt zien: het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.850€1.700 – €2.3004 uur
Eén bocht€5.500 – €9.300€3.100 – €6.900halve dag
Twee bochten€6.350 – €10.100€3.550 – €7.0005,5 uur
Spiltrap€8.300 – €13.100€5.250 – €9.4001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Uffelte.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Uffelte kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden uitgebreide getest en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u gemakkelijk 35% – 60% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Het gros van de verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-uffelte-7975

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel types beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Standaard kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Uffelte voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Voorts bestaan er buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.850 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.400 inclusief montage. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een verlichte voetenplank.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel. Dit type wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen zijn te koop v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerveld met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Westerveld. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Westerveld (https://www.gemeentewesterveld.nl).
 2. De consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment bieden ze u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een lift kiezen dat past bij uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of snel een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 1
 • 7981 EL, Westerveld
 • Website: www.gemeentewesterveld.nl
 • E-mailadres: info@gemeentewesterveld.nl
 • Telefoonnummer: 140521

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Uffelte lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een adviespunt of showroom in de buurt. Een betrouwbare expert kan u een aantal systemen demonstreren en geeft aan welk soort lift in lijn is met uw budget en situatie. De meeste showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In het onderstaande overzicht vergelijkt u aanbieders en merken die ook liften installeren in Uffelte.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Uffelte.

Goede merken
In ons land zijn enkele betrouwbare ontwikkelaars met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten staan voor een korte installatietijd en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In deze tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn een aantal goede producenten Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Extrema, Platinum, Strobbe, Minivator. Grote dealers van bovengenoemde merken zijn Vegro, Smienk, RecentLift, TipTop, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het aanschaffen van de beste huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Uffelte binnen een paar weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden grondig gecheckt zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Stannah en Strobbe hanteren een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Platinum Horizon.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Uffelte is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Uffelte communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG – 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort woningtypes bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie