Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Dieverbrug

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Dieverbrug biedt uitkomst! Meer en meer senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en zonder moeite de trap op en af. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met uitgebreide adviezen omtrent trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, hoe de bediening werkt, de onkosten, de WMO en info over het huren van een lift. Meer weten? Dan kan men gelijk en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Westerveld.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Met een veilig gevoel en op een comfortabele manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1500 tot zo’n €8400, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteWesterveld | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7984
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Dieverbrug juli 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs wordt bepaald door 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.650.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.350.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.050 of meer.
 • Extra opties als een 4-puntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze interessante vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel vindt u de adviesprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Dieverbrug. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.600€1.700 – €2.200Dagdeel
Eén bocht€5.100 – €9.700€2.550 – €6.2001/2 dag
Meerdere bochten€6.300 – €10.100€4.150 – €7.100Eén dag
Spiltrap€8.550 – €12.500€4.650 – €9.100Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Dieverbrug.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Dieverbrug is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden goed getest en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u al snel 45% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-dieverbrug-7984

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle producten beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk huis wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Dieverbrug voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast zijn er systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350 inclusief installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.750 inclusief plaatsing. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel. Dit product wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerveld via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Westerveld. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Westerveld (https://www.gemeentewesterveld.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan opstapjes of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment sturen ze u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een model selecteren die rijmt met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of nu direct een aanvraag indienen? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 1
 • 7981 EL, Westerveld
 • Website: www.gemeentewesterveld.nl
 • E-mailadres: info@gemeentewesterveld.nl
 • Telefoonnummer: 140521

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Dieverbrug vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of diverse trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een erkende adviseur kan u geschikte mogelijkheden tonen en informeert u over welk systeem past bij uw woning en budget. Veel van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel vergelijkt u winkels en producenten die ook kunnen leveren in Dieverbrug.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Dieverbrug.

Professionele merken
In uw omgeving zijn 5 betrouwbare traplift bouwers aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers waarborgen een korte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn 5 bekende merken Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Strobbe, Minivator, Triwa, Heymer. Grote adviseurs van dergelijke merken zijn RecentLift, Smienk, 123traplift, Vegro, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een productspecialist helpt u graag bij het uitkiezen van de beste huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak kan de installatie van een traplift in Dieverbrug binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden goed getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Platinum & Strobbe verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 60.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Dieverbrug is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Dieverbrug communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Vaak wisselt dat tussen de 135 KG & 155 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie