Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wapse

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Wapse kan u daarbij helpen! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig blijven genieten van uw woning. Op deze site kunt u aan de slag met uitgebreide details betreffende trapliften. Wij bieden handige info over velerlei liften en producten, de unieke werking, de (montage)kosten, info over de WMO/PGB en onderhoud. Ook kan men gelijk op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Westerveld.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Risicoloos en op een plezante manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2400 oplopend tot 9100, inclusief montage.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift juli 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWesterveld | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7983
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Wapse juli 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.400.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er vanaf €6.150.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €6.950 incl. montage.
 • Extra’s zoals een vierpuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel verschaffen we de adviesprijzen van het installeren van een traplift in Wapse. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.500€1.550 – €2.1004 uur
1 bocht€5.500 – €8.000€3.500 – €6.900Dagdeel
2 bochten€6.200 – €10.100€4.150 – €7.900Hele dag
Wenteltrap€8.200 – €13.800€5.050 – €9.300Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Wapse.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wapse is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden op alle punten gecontroleerd en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u tot wel 55% op de nieuwprijs. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-wapse-7983

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Bijna alle merken hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Wapse voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Voorts kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.600 inclusief montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.200 incl. installatie. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften kosten al gauw €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerveld via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Westerveld. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Westerveld (https://www.gemeentewesterveld.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien krijgt u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een systeem kopen die matcht met uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of gelijk aan de slag met een aanvraag? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 1
 • 7981 EL, Westerveld
 • Website: www.gemeentewesterveld.nl
 • E-mail: info@gemeentewesterveld.nl
 • Telefoonnummer: 140521

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Wapse zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u passende opties demonstreren en adviseert welk merk/model aansluit op uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de winkels bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Wapse.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Wapse.

Populaire merken
In uw regio zijn vijf goede traplift bouwers met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers hanteren een snelle levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het onderstaande overzicht vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit verschillende populaire merken Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Extrema, Strobbe, Minivator, Triwa. Populaire wederverkopers van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, TipTop, 123traplift, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het kopen van een goede huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Wapse in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden uitgebreide getest om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Acorn en 123 traplift hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 55.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Wapse is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Wapse verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 125 KG – 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie