Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zwartsluis

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Zwartsluis kan u daarbij helpen! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u veilig en probleemloos de trap op en af. Op deze pagina vindt u praktische details omtrent trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, de werking, de tarieven, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Daarbovenop kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Zwartewaterland.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zorgeloos en op een plezierige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1500 tot maar liefst €9600, inclusief installatie.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteZwartewaterland | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Postcode8064
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Veel geplaatste liftOtolift Line

Kosten traplift Zwartsluis juli 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs hangt af van 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een automatische draaizitting.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.750.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.150.
 • Eventuele extra opties zoals een vijfpuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte treft u de begrote kosten van het plaatsen van een traplift in Zwartsluis. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.900€1.800 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€4.900 – €9.200€3.200 – €6.900halve dag
2 bochten€5.800 – €11.000€3.750 – €7.5001 dag
Draaiende trap€8.000 – €12.100€5.550 – €9.400Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Zwartsluis.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Zwartsluis is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden uitgebreid getest en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u zo 55% op de nieuwprijs. Tevens is dat een duurzame investering. Flink wat showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-zwartsluis-8064

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle merken hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Overigens kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke woning zal worden gekeken naar een passend model. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Zwartsluis voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er al voor €2.650 incl. installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.150 incl. plaatsing. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenverplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende firma die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zwartewaterland binnen de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Zwartewaterland. Burgers met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Zwartewaterland (https://www.zwartewaterland.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door opstapjes of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een systeem uitkiezen die in lijn is met uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Telvorenstraat 2
 • 8061 CB, Zwartewaterland
 • Website: www.zwartewaterland.nl
 • E-mailadres: wmo@zwartewaterland.nl
 • Telefoonnummer: 0383853000

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Zwartsluis subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u passende uitvoeringen tonen en adviseert welk soort lift past bij uw situatie. Veel winkels hanteren verschillende merken en modellen. In deze tabel treft u merken en winkels die ook kunnen leveren in Zwartsluis.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Zwartsluis.

Goede merken
In uw omgeving zijn vijf populaire ontwikkelaars aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten beloven een vlotte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden verschillende bekende traplift fabrikanten Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Strobbe, Heymer, Triwa, Platinum. Populaire installateurs van deze merken zijn o.a. TipTop, RecentLift, 123traplift, PractiComfort, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist is u graag van dienst bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Zwartsluis binnen één tot twee weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als Handicare + 123 traplift hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Otolift Parallel.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Zwartsluis is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Zwartsluis hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak fluctueert dat tussen de 125 KG & 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze situaties is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier opgewassen tegenelk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie