Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Laag Zuthem

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Laag Zuthem kan u daarbij helpen! Flink wat senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u veilig en zeer eenvoudig de trap op en af. Via deze pagina bieden wij waardevolle adviezen aangaande trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de montagekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Geïnteresseerd? Dan kunt u online en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Raalte.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Op een betrouwbare en prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2100 tot wel €9600, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift mei 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Raalte | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8055
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Veel geplaatste liftOtolift Air

Kosten traplift Laag Zuthem mei 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs hangt af van 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een extra sterke accu.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.600.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.050.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.600.
 • Extra upgrades zoals een automatisch opklapbare voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel voorzien we u van de richtprijs van het installeren van een traplift in Laag Zuthem. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.800€1.800 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€5.300 – €8.100€3.100 – €6.0005 uur
Meerdere bochten€5.950 – €10.400€3.600 – €7.8005,5 uur
Draaiende trap€8.100 – €13.700€4.600 – €9.6001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Laag Zuthem.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Laag Zuthem kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden grondig gecheckt en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u zo 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Flink wat aanbieders kunnen u ook helpen aan 2e-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-laag-zuthem-8055

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. De meeste systemen hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Ook kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elk huis wordt gezocht naar het juiste product. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Laag Zuthem voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Tevens kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.850 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.000 inclusief plaatsing. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eenverlichte voetenplank.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers. Deze uitvoering heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Raalte met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Raalte. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Raalte (https://www.raalte.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent zoekt uit of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-12 weken. Hierna verstrekken ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem uitzoeken die in lijn is met uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of snel een WMO-melding doen? In de lijst hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Zwolsestraat 16
 • 8101 AC, Raalte
 • Website: www.raalte.nl
 • E-mailadres: wmo@raalte.nl
 • Telefoonnummer: 0572347799

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Laag Zuthem lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire mogelijkheden tonen en informeert welk systeem matcht met uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de winkels bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Laag Zuthem.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Laag Zuthem.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 geschikte fabrikanten operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten hanteren een vlotte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren meerdere geschikte traplift bouwers De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder worden er ook producten verkocht van Minivator, Strobbe, Heymer, Triwa, Extrema. Bekende aanbieders van deze modellen zijn Vegro, RecentLift, 123traplift, Smienk, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur kan u helpen bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Laag Zuthem al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als ThyssenKrupp & PractiComfort beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Laag Zuthem is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Laag Zuthem hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG & 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie