Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Raalte

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Raalte verschaft u die mogelijkheid! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u veilig en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via Trapliftexpert.nl treft u waardevolle tips aangaande trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, de werking, de (montage)kosten, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Raalte.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1950 oplopend tot 10200, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Raalte | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8101
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Populaire trapliftOtolift Air

Kosten traplift Raalte april 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs is afhankelijk van 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een groter zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.250.
 • Een simpele lift met één bocht start bij €6.100.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.700 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een sta-op-stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder vindt u de adviesprijzen van het plaatsen van een traplift in Raalte. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.700€1.750 – €2.2004,5 uur
Eén bocht€5.500 – €8.800€2.500 – €6.0001/2 dag
2 bochten€5.600 – €10.800€4.150 – €7.7006,5 uur
Draaiende trap€7.750 – €13.300€5.500 – €9.4005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Raalte.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Raalte is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden goed getest en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u zo 55% vergeleken met een nieuw model. Bovendien is dat een duurzame investering. Steeds meer merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-raalte-8101

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Bijna alle stoelliften hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie zal worden gekeken naar een passend model. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Raalte voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.600 inclusief montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.150 incl. montage.Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een hoofdsteun.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Raalte via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Raalte. Inwoners met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Via de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Raalte (https://www.raalte.nl).
 2. Uw consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert wat u kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-12 weken. Na deze termijn krijgt u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U gaat dan een systeem uitkiezen die rijmt met uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of nu direct hulp aanvragen? In de grijze box plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Zwolsestraat 16
 • 8101 AC, Raalte
 • Website: www.raalte.nl
 • E-mail: wmo@raalte.nl
 • Telefoonnummer: 0572347799

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Raalte subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier in de regio. Een productspecialist kan u geschikte systemen laten zien en vertelt welk soort lift matcht met uw wensen, eisen en budget. Het gros van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Raalte.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Raalte.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende bekende merken met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken waarborgen een snelle levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaGoede onderhoudscontracten
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit 5 grote merken De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook worden er ook producten verkocht van Platinum, Heymer, Strobbe, Extrema, Triwa. Erkende dealers van dergelijke merken zijn Smienk, TipTop, RecentLift, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist kan u helpen bij het uitzoeken van een prettige huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Raalte binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Minivator + Extrema verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Triwa TR 10.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Raalte is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Raalte benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 130 KG – 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is het systeem bestand tegen elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie