Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Luttenberg

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Luttenberg biedt uitkomst! Steeds meer senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u veilig en zeer eenvoudig blijven genieten van uw woning. Hieronder leest u nuttige tips aangaande trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, hoe het technisch werkt, de kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Uiteraard kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Raalte.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Risicoloos en op een plezante manier naar boven en naar beneden.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €2300 en €9100, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteRaalte | Merken en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8105
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Populaire trapliftHandicare Freecurve

Kosten traplift Luttenberg juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.100.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.050.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.600.
 • Extra opties zoals een meedraaiende stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze voordelige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we de begrote kosten van het laten monteren van een traplift in Luttenberg. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.400€1.850 – €2.150Dagdeel
1 bocht€4.950 – €8.200€3.500 – €5.0005 uur
2 bochten€6.400 – €10.600€3.900 – €7.9006,5 uur
Spiltrap€8.200 – €14.500€4.800 – €10.4006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Luttenberg.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Luttenberg is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden grondig gecheckt en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u eenvoudig 50% op de aanschafwaarde. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-luttenberg-8105

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. De rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel modellen beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Luttenberg voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien zijn er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.550 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.250 inclusief plaatsing. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een parkeerbocht.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Raalte met de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Raalte. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Raalte (https://www.raalte.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent gaat na of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. opstapjes of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-12 weken. Vanaf dat moment sturen ze u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een type kiezen die in lijn is met uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Zwolsestraat 16
 • 8101 AC, Raalte
 • Website: www.raalte.nl
 • E-mail: wmo@raalte.nl
 • Telefoonnummer: 0572347799

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Luttenberg zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire stoelliften tonen en informeert u over welk systeem in lijn is met uw situatie. Een groot deel van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u aanbieders en merken die ook liften monteren in Luttenberg.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Luttenberg.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere professionele producenten actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken bieden een snelle montage en goede after service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden een aantal bekende ontwikkelaars Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Triwa, Extrema, Heymer, Minivator. Populaire adviseurs van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, Vegro, TipTop, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist helpt u graag bij het vinden van een geschikte huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Luttenberg binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden goed getest zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Platinum of Extrema bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Platinum Curve.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Luttenberg is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Luttenberg benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. Standaard wisselt dat tussen de 105 KG en 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze situaties is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie