Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wezep

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Wezep maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u veilig en zonder moeite van uw hele huis genieten. Op Trapliftexpert.nl bieden wij uitgebreide tips betreffende trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over allerlei modellen liften, technische details, de geschatte kosten, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Daarnaast kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Oldebroek.

  • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
  • Zorgeloos en op een aangename manier weer op de bovenverdieping komen.
  • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
  • De tarieven wisselen sterk tussen €1700 & €8900, incl. installatie.
  • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteOldebroek | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8091
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 2000

Kosten traplift Wezep juni 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs wordt bepaald door twee factoren: uw trapsituatie en de gewenste opties. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Bovendien geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een groter zitvlak.

  • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.700.
  • Een simpele lift met één bocht start bij €6.250.
  • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.550 inclusief plaatsing.
  • Een upgrade zoals een sta-op-stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. Hieronder bekijkt u de huidige prijzen van het installeren van een traplift in Wezep. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.900€1.650 – €2.2003,5 uur
1 bocht€5.150 – €9.000€2.800 – €6.300Dagdeel
Twee bochten€6.550 – €11.600€4.400 – €7.7006,5 uur
Draaiende trap€8.500 – €13.900€5.150 – €9.3006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Wezep.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wezep is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden uiteraard goed nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u maar zo 60% op de nieuwprijs. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer merken bieden een assortiment met tweedehandse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-wezep-8091

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Het railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel modellen beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

  • Een stukje zelfstandiger leven.
  • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
  • Er is geen grootse verbouwing nodig.
  • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
  • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
  • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedereen bestaat er een geschikt systeem. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Wezep voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook verkoopt men systemen voor buiten. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.800 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.800 incl. installatie. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een luxere stoel.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften zijn te koop v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oldebroek door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Oldebroek. Inwoners met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

  1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Oldebroek (https://www.oldebroek.nl).
  2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
  3. U indiceert wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
  4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
  5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna bieden ze u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) en het PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een traplift kopen die matcht met uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of snel een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

  • Adres: Raadhuisplein 1
  • 8096 CP, Oldebroek
  • Website: www.oldebroek.nl
  • E-mail: wmo@oldebroek.nl
  • Telefoonnummer: 140525

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Wezep vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk van kan profiteren.

  • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
  • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op mensen die de woning toekomstbestendig willen maken.
  • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u de populaire modellen demonstreren en adviseert u over welke uitvoering past bij uw budget en situatie. Veel van de winkels hebben een divers aanbod. In het onderstaande overzicht vergelijkt u winkels en producenten die ook liften monteren in Wezep.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Wezep.

Bekende merken
In ons land zijn 5 goede merken operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken verzekeren een vlotte levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren vijf goede leveranciers De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Strobbe, Platinum, Heymer, Triwa. Bekende aanbieders van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, Vegro, TipTop, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Wezep in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Otolift & Extrema verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 60.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Wezep is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Wezep werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG en 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie