Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Noordeinde

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Noordeinde biedt uitkomst! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u zorgeloos en moeiteloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Via de TrapliftExpert bekijkt u waardevolle specificaties over trapliften. Onze experts geven tips over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de kosten, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Uiteraard kan men kosteloos en zonder moeite een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Oldebroek.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De prijzen variëren tussen €2300 tot maar liefst €8300, incl. installatie.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Tarieven traplift juni 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Oldebroek | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8079
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftStannah Solus

Kosten traplift Noordeinde juni 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Tevens komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650.
 • Een simpele lift met één bocht koopt u al v.a. €5.750.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.250 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een vijfpuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder vindt u indicatieve prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Noordeinde. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.600€1.600 – €2.100Dagdeel
1 bocht€4.750 – €9.900€2.750 – €6.800halve dag
Twee bochten€6.100 – €10.900€3.800 – €7.900Eén dag
Draaiende trap€8.250 – €14.100€5.350 – €10.1006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Noordeinde.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Noordeinde kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden uitgebreide getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u gemakkelijk 35% – 60% op de aanschafwaarde. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-noordeinde-8079

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle types hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Noordeinde voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Ook bestaan er liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.350 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.250 inclusief installatie. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een vijfpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Op die manier kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oldebroek via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Oldebroek. Inwoners met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Oldebroek (https://www.oldebroek.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent bekijkt of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan drempels of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een type laten plaatsen die matcht met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of nu direct aan de slag met een aanvraag? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 8096 CP, Oldebroek
 • Website: www.oldebroek.nl
 • E-mailadres: wmo@oldebroek.nl
 • Telefoonnummer: 140525

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Noordeinde zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u verschillende uitvoeringen demonstreren en informeert welk merk/model aansluit op uw situatie. Een groot deel van de verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel bekijkt u fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Noordeinde.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Noordeinde.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 professionele merken actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars staan bekend om een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden diverse bekende traplift bouwers Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens worden er ook producten verkocht van Platinum, Minivator, Heymer, Extrema, Triwa. Betrouwbare aanbieders van eerdergenoemde merken zijn Vegro, Smienk, PractiComfort, RecentLift, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het kopen van een fijne huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Noordeinde binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden uitgebreide getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Acorn of 123 traplift verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Handicare 1000XXL.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Noordeinde is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Noordeinde verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 105 KG tot 155 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie