Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Belt-Schutsloot

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Belt-Schutsloot kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en moeiteloos naar boven en naar beneden. Op deze website leest u nuttige adviezen wat betreft trapliften. U leest hier alles over de verschillende type liften, de unieke werking, de geschatte kosten, de WMO regelingen en onderhoud. Ook kunt u ook meteen een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Steenwijkerland.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2350 & €8500, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteSteenwijkerland | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8066
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftOtolift Parallel

Kosten traplift Belt-Schutsloot juni 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Mogelijk zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.300.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.900.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.650 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een vierpuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze voordelige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel vindt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het monteren van een traplift in Belt-Schutsloot. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.350€1.550 – €2.3501/2 dag
1 bocht€4.500 – €8.400€2.600 – €6.5005 uur
2 bochten€5.500 – €10.400€3.800 – €7.9001 dag
Spiltrap€8.350 – €12.200€5.350 – €10.2001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Belt-Schutsloot.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Belt-Schutsloot kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden uiteraard goed nagekeken en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u maar zo 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Tevens helpt u verspilling tegengaan. De meeste verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-belt-schutsloot-8066

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere woning en elk budget zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Belt-Schutsloot voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.250 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.050 incl. montage.Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit product werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire leverancier die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Steenwijkerland binnen de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Steenwijkerland. Burgers met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt bij u thuis en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Steenwijkerland (https://www.steenwijkerland.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of de traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een lift laten monteren die matcht met uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer weten of wilt u een aanvraag indienen? Hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Vendelweg 1
 • 8331 XE, Steenwijkerland
 • Website: www.steenwijkerland.nl
 • E-mail: info@steenwijkerland.nl
 • Telefoonnummer: 0521538500

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Belt-Schutsloot subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u een aantal mogelijkheden laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past past bij uw wensenlijstje en budget. Het gros van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel staan leveranciers en merken die ook liften plaatsen in Belt-Schutsloot.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Belt-Schutsloot.

Erkende merken
In uw omgeving zijn meerdere populaire leveranciers werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift fabrikanten staan voor een korte installatietijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In deze tabel treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan meerdere goede ontwikkelaars Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Strobbe, Triwa, Extrema, Platinum. Populaire (tweedehands) aanbieders van dergelijke merken zijn Vegro, 123traplift, RecentLift, TipTop, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur is u graag van dienst bij het kopen van een goede huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak kan de installatie van een traplift in Belt-Schutsloot binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Standaard is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden goed getest zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Minivator + 123 traplift bieden een groot aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare 2000.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Belt-Schutsloot is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Belt-Schutsloot benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG en 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie