Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hulshorst

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Hulshorst biedt uitkomst! Flink wat mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u weer zelf en moeiteloos blijven genieten van uw woning. Via de TrapliftExpert bieden wij handige adviezen omtrent trapliften. U leest hier alles over de verschillende type liften, hoe het werkt, de verwachte kosten, de WMO regelingen en specifieke info over rolstoelliften. Bovendien kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Nunspeet.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zonder zorgen en op een plezierige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2150 & €9500, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift juli 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Nunspeet | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteNunspeet
Postcode8077
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftStannah Sadler

Kosten traplift Hulshorst juli 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs wordt bepaald door 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een lederen stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al voor €2.100.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €6.400.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.300 incl. montage.
 • Extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij de richtprijzen van het installeren van een traplift in Hulshorst. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.400€1.550 – €2.1001/2 dag
1 bocht€5.400 – €9.400€2.600 – €6.7004,5 uur
Twee bochten€6.250 – €10.500€4.050 – €8.0005,5 uur
Draaiende trap€7.500 – €13.700€4.950 – €10.3006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Hulshorst.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hulshorst kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden uitgebreid getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u maar zo 60% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel merken hebben op dit moment diverse 2e-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-hulshorst-8077

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle modellen beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Hulshorst voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.500 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.300 incl. montage.De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €10.000. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Nunspeet d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Nunspeet. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Via de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Nunspeet (https://www.nunspeet.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan drempels of smalle deuren). De verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna verstrekken ze u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een model aanschaffen die aansluit op uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of nu direct een aanvraag indienen? In de box hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Markt 1
 • 8071 GJ, Nunspeet
 • Website: www.nunspeet.nl
 • E-mail: wmoloket@nunspeet.nl
 • Telefoonnummer: 0341259911

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Hulshorst bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u geschikte liften demonstreren en vertelt welk merk/model matcht met uw situatie. Veel verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Hulshorst.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Hulshorst.

Populaire merken
In Nederland zijn vijf professionele producenten met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten hanteren een snelle levering en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren meerdere grote traplift bouwers We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Heymer, Triwa, Extrema, Strobbe. Gerenommeerde specialisten van merken als deze zijn Smienk, RecentLift, 123traplift, PractiComfort, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het kopen van een fijne huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan de installatie van een traplift in Hulshorst binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden grondig getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als ThyssenKrupp en 123 traplift verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Handicare 1000.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Hulshorst is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Hulshorst verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal ligt dat tussen de 120 KG & 145 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze gevallen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is het systeem bestand tegen extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie