Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nunspeet

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Nunspeet kan u daarbij helpen! Steeds meer mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u zonder risico en zonder moeite in uw eigen huis blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl treft u nuttige tips over trapliften. U leest hier alles over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en populaire leveranciers. Meer weten? Dan kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Nunspeet.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1900 tot maar liefst €9100, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Nunspeet | Merken en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGelderland
GemeenteNunspeet
Postcode8071
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Nunspeet mei 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs is afhankelijk van twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een groter zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600.
 • Een lift die 1 bocht door moet start bij €5.900.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.300.
 • Opties zoals een meedraaiende stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder verschaffen we indicatieve prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Nunspeet. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.550€1.650 – €2.2004 uur
Eén bocht€5.450 – €8.000€3.350 – €5.9004,5 uur
Twee bochten€6.400 – €11.000€4.100 – €8.0005,5 uur
Draaiende trap€8.400 – €13.200€5.000 – €10.7006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Nunspeet.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nunspeet kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden grondig getest en zijn vaak snel leverbaar. Daarmee bespaart u zo 50% – 60% op de aankoopprijs. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer verkopers hebben op dit moment diverse 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-nunspeet-8071

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Nunspeet voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.350 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.250 incl. plaatsing. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en aanvullende opties als een verlichte voetenplank.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Nunspeet d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Nunspeet. Burgers met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur komt bij u thuis en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een veilige manier in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Nunspeet (https://www.nunspeet.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert gaat na of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door drempels of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna ontvangt u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model selecteren die matcht met uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of snel aanmelden voor de WMO? In de grijze box checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Markt 1
 • 8071 GJ, Nunspeet
 • Website: www.nunspeet.nl
 • E-mail: wmoloket@nunspeet.nl
 • Telefoonnummer: 0341259911

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Nunspeet subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een winkel of showroom bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal systemen tonen en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering rijmt met uw wensenlijstje en budget. De meeste dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande lijst bekijkt u leveranciers en merken die ook liften installeren in Nunspeet.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Nunspeet.

Goede merken
In uw regio zijn meerdere professionele traplift bouwers actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken verzekeren een snelle levertijd en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden diverse betrouwbare leveranciers We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Heymer, Minivator, Strobbe, Extrema. Populaire (tweedehands) aanbieders van de genoemde merken zijn PractiComfort, Vegro, TipTop, 123traplift, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een getrainde specialist zal u helpen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Nunspeet binnen een paar weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Stannah & Heymer hebben een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 2000.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Nunspeet is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Nunspeet communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG – 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals storm, regen en wind.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie