Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vierhouten

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Vierhouten verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u zonder risico en zonder enige inspanning naar boven en naar beneden. Op deze website kunt u aan de slag met belangrijke details omtrent trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, de unieke werking, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Nunspeet.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Op een beschermde en plezante manier naar boven en naar beneden.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2250 tot wel €9500, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteNunspeet | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteNunspeet
Postcode8076
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftStannah Starla

Kosten traplift Vierhouten juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs wordt bepaald door twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.350.
 • Een basislift met een standaard bocht is er vanaf €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.450 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij de huidige prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Vierhouten. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.400€1.750 – €2.3504 uur
1 bocht€5.050 – €8.700€3.100 – €5.5004,5 uur
Twee bochten€5.750 – €10.900€4.500 – €7.6006 uur
Wenteltrap€8.050 – €14.200€5.350 – €10.9006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Vierhouten.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Vierhouten kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden goed getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u tot wel 45% op de nieuwprijs. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer leveranciers kunnen u ook helpen aan tweedehands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-vierhouten-8076

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste merken beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Vierhouten voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.850 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.250 incl. installatie. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en aanvullende opties als een verlichte voetenplank.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte zaak die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften kosten al snel €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Nunspeet binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Nunspeet. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Nunspeet (https://www.nunspeet.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent verkent of de traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend bieden ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een traplift kiezen die voldoet aan uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Markt 1
 • 8071 GJ, Nunspeet
 • Website: www.nunspeet.nl
 • E-mail: wmoloket@nunspeet.nl
 • Telefoonnummer: 0341259911

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Vierhouten onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer in de buurt. Een ervaren adviseur kan u geschikte opties introduceren en adviseert u over welk merk/model aansluit op de situatie en het budget. Veel van de aanbieders hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel vindt u leveranciers en merken die ook leveren in Vierhouten.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Vierhouten.

Goede merken
In uw omgeving zijn 5 professionele traplift bouwers met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers staan bekend om een snelle levering en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het onderstaande overzicht staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden meerdere goede merken Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Heymer, Triwa, Minivator, Platinum. Gerenommeerde installateurs van merken als deze zijn Vegro, Smienk, RecentLift, TipTop, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het vinden van de beste huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal de montage van een traplift in Vierhouten al binnen 2 weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Merken zoals ThyssenKrupp of Smienk bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Homeglide.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Vierhouten is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Vierhouten hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG tot 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze situaties bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie