Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hattem

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Hattem maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u risicoloos en moeiteloos naar boven en naar beneden. Via de TrapliftExpert bekijkt u bruikbare informatie ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, de unieke werking, de kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Geïnteresseerd? Dan kunt u gratis een brochure of een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Hattem.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven schommelen tussen €1850 tot zo’n €9000, inclusief montage.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Hattem | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGelderland
GemeenteHattem
Postcode8051
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Hattem juli 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De totaalprijs is afhankelijk van twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Vaak geldt er een meerprijs voor opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.100.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.150.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.650 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze interessante vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte vindt u de huidige prijzen van het installeren van een traplift in Hattem. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.400€1.600 – €2.1003,5 uur
Eén bocht€5.200 – €8.000€2.600 – €5.500halve dag
2 bochten€5.900 – €11.200€4.200 – €7.1006,5 uur
Spiltrap€8.200 – €13.000€4.800 – €10.7001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hattem.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Hattem is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden grondig gecheckt en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u maar zo 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer verkooppunten hebben op dit moment diverse 2e-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-hattem-8051

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedereen is er een passend model te vinden. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Hattem voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Ook verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.500 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.350 inclusief installatie. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een draaifunctie.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hattem d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Hattem. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent komt bij u thuis en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Hattem (https://www.hattem.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door drempels of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn verstrekken ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een model uitzoeken die aansluit op uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer informatie of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Markt 1
 • 8051 EZ, Hattem
 • Website: www.hattem.nl
 • E-mailadres: gemeente@hattem.nl
 • Telefoonnummer: 0384431616

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Hattem lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u de populaire stoelliften laten zien en vertelt welk soort lift in lijn is met de situatie en het budget. Veel verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de volgende tabel vindt u merken en winkels die ook leveren in Hattem.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Hattem.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 populaire fabrikanten actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten bieden een korte levertijd en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit 5 professionele producenten De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Platinum, Heymer, Minivator, Extrema. Betrouwbare specialisten van bovengenoemde merken zijn Vegro, TipTop, 123traplift, Smienk, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Hattem binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden op alle punten gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Handicare + Strobbe hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als de Handicare 950+.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Hattem is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Hattem werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis ligt dat tussen de 110 KG & 175 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende opgewassen tegenextreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie