Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zwolle

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Zwolle kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en comfortabel uw gehele woning blijven gebruiken. Via deze website leest u bruikbare informatie aangaande trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Daarbovenop kunt u online een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Zwolle.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder gevaar en op een prettige manier naar boven en beneden gaan.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2350 tot wel €8800, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Inhoud:  Tarieven traplift april 2024 | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteZwolle | Fabrikanten en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteZwolle
Postcode8021
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Zwolle april 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een andere kleur rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.100.
 • Een basislift met een standaard bocht is er vanaf €6.150.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.400 of meer.
 • Extra upgrades zoals een automatische schuifrail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder treft u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten installeren van een traplift in Zwolle. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.850€1.750 – €2.3004,5 uur
1 bocht€5.500 – €9.800€2.500 – €5.0004,5 uur
2 bochten€6.100 – €11.100€3.750 – €7.9005,5 uur
Wenteltrap€7.950 – €13.700€5.100 – €10.3005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Zwolle.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Zwolle is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden grondig gecheckt en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u eenvoudig 35% – 60% op de aankoopprijs. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-zwolle-8021

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor iedere gezinssituatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Zwolle voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast zijn er innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.450 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.000 incl. plaatsing. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en extra opties zoals een klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit type wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties kosten al snel €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zwolle via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Zwolle. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent veilig en prettig uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Zwolle (https://www.zwolle.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist verkent of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door veel hoogteverschil of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Na deze termijn bieden ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een type kopen die in lijn is met uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Lübeckplein 2
 • 8017 JZ, Zwolle
 • Website: www.zwolle.nl
 • E-mailadres: wmo@zwolle.nl
 • Telefoonnummer: 14038

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Zwolle subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u passende liften laten zien en adviseert welk model rijmt met uw budget en situatie. Het gros van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel bekijkt u leveranciers en merken die ook liften plaatsen in Zwolle.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Zwolle.

Bekende merken
In uw regio zijn een aantal professionele leveranciers met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken bieden een snelle levertijd en goede after service. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan een aantal populaire fabrikanten We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Triwa, Heymer, Extrema, Strobbe. Gerenommeerde montagepartners van merken als deze zijn Smienk, PractiComfort, RecentLift, TipTop, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een productspecialist kan u helpen bij het uitzoeken van een passende huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Zwolle in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden uitgebreide getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Platinum en 123 traplift hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 2000.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Zwolle is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Zwolle werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel ligt dat tussen de 110 KG tot 155 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie