Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Doornspijk

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Doornspijk maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u op een veilige manier en moeiteloos weer op de bovenverdieping komen. Op deze website kunt u aan de slag met uitgebreide adviezen t.a.v. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, hoe het technisch werkt, de geschatte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en veiligheid. Meer info? Dan kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Elburg.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Met een gerust hart en op een plezante manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €1650 tot zo’n €9600, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Elburg | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteElburg
Postcode8085
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1000

Kosten traplift Doornspijk juni 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs is afhankelijk van twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Vaak komen er additionele kosten bij voor extra opties als een lederen stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al vanaf €6.000.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €6.900 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een draaifunctie zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze goedkope vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder bekijkt u de richtprijs van het laten monteren van een traplift in Doornspijk. De vorm van uw trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.950€1.600 – €2.1001/2 dag
Eén bocht€4.550 – €8.800€3.150 – €6.3001/2 dag
2 bochten€5.950 – €11.000€3.950 – €7.000Hele dag
Wenteltrap€8.100 – €12.600€4.700 – €10.9006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Doornspijk.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Doornspijk is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u zo 50% – 60% op de aankoopprijs. Daarnaast is dat een duurzame investering. Veel showrooms kunnen u ook helpen aan tweedehands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-doornspijk-8085

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze speciale rails wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor elke gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Doornspijk voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Tevens verkoopt men buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.400 incl. installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.900 incl. plaatsing. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs hangt af van de grootte van de trap en overige opties zoals eendraaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Elburg door de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Elburg. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn veilig en prettig in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Elburg (https://www.elburg.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur analyseert of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een type kopen die voldoet aan uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of direct aan de slag met een aanvraag? Onderstaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Lange wijden 33a
 • 8081 VS, Elburg
 • Website: www.elburg.nl
 • E-mailadres: doeth@elburg.nl
 • Telefoonnummer: 0525682211

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Doornspijk lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een dealer of leverancier in de buurt. Een productspecialist kan u verschillende liften demonstreren en adviseert u over welke uitvoering in lijn is met uw budget en situatie. Veel van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Doornspijk.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Doornspijk.

Populaire merken
In Nederland zijn enkele erkende traplift fabrikanten operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten werken met een korte levertijd en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de volgende tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden verschillende professionele merken We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Heymer, Triwa, Strobbe, Minivator. Betrouwbare aanbieders van dergelijke merken zijn RecentLift, 123traplift, Vegro, PractiComfort, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een erkende adviseur helpt u graag bij het vinden van een passende huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Doornspijk binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Minivator & PractiComfort bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals de Stannah Solus.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Doornspijk is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Doornspijk hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 130 KG tot 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie