Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuw Heeten

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Nieuw Heeten maakt het mogelijk! Meer en meer senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u veilig en zonder enige inspanning in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op de traplift-vergelijker leest u uitgebreide informatie met betrekking tot trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, een technische beschrijving, de geschatte kosten, info over de WMO/PGB en onderhoud. Tevens kunt u online op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Raalte.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €2600 tot wel €9800, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteRaalte | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8112
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 160

Kosten traplift Nieuw Heeten juni 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De kostprijs komt tot stand middels twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een klaprail. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Vaak komen er additionele kosten bij voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.350.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.900.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.400 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een draaifunctie zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze voordelige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder vindt u indicatieve prijzen van het laten installeren van een traplift in Nieuw Heeten. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.600€1.700 – €2.3004 uur
1 bocht€4.500 – €8.700€2.850 – €6.6001/2 dag
Twee bochten€6.550 – €10.700€4.350 – €7.4005,5 uur
Wenteltrap€8.550 – €12.000€4.750 – €10.700Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuw Heeten.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nieuw Heeten is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden uitvoerig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u maar zo 55% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Veel showrooms hebben een ruim aanbod met tweedehandse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-nieuw-heeten-8112

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste modellen kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Nieuw Heeten voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Daarnaast zijn er liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.800 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.400 incl. installatie. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een opklapbare rail.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Raalte via de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Raalte. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur maakt een goede analyse en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Raalte (https://www.raalte.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent gaat na of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-12 weken. Vervolgens bieden ze u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een traplift laten monteren die rijmt met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of nu direct hulp aanvragen? In de lijst hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Zwolsestraat 16
 • 8101 AC, Raalte
 • Website: www.raalte.nl
 • E-mailadres: wmo@raalte.nl
 • Telefoonnummer: 0572347799

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Nieuw Heeten lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een dealer of leverancier in de buurt. Een erkende adviseur kan u de populaire systemen laten zien en informeert u over welk systeem in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Het gros van de dealers verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel staan aanbieders en merken die ook actief zijn in Nieuw Heeten.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Nieuw Heeten.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn een aantal goede leveranciers werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars garanderen een vlotte levertijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In deze tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn vijf geschikte ontwikkelaars We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Triwa, Platinum, Extrema, Heymer. Gerenommeerde wederverkopers van merken als deze zijn TipTop, Vegro, RecentLift, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal de installatie van een traplift in Nieuw Heeten binnen een paar weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Stannah + Smienk hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Stannah Sadler.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Nieuw Heeten is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Nieuw Heeten benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG – 170 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo opgewassen tegenextreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie