Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lemelerveld

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Lemelerveld vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kunt u zonder risico en zonder moeite de trap op en af. Op deze pagina leest u uitgebreide tips omtrent trapliften. Wij bieden handige info over diverse lift types, de unieke werking, de totale kosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over tweedehands modellen. Meer weten? Dan kan men kosteloos een brochure of een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Dalfsen.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Risicoloos en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De tarieven variëren tussen €2400 tot maar liefst €10000, inclusief plaatsing.
 • Soms heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Dalfsen | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieOverijssel
GemeenteDalfsen
Postcode8152
WMO Beslissingstermijn8-20 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Lemelerveld juni 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs komt tot stand middels 2 factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook komen er additionele kosten bij voor extra opties als een automatische draaizitting.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.750.
 • Een basislift met een standaard bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.750.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.650 of meer.
 • Een upgrade zoals een voetenplank met LED verlichting zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze aanlokkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder bekijkt u de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Lemelerveld. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.900€1.750 – €2.3504,5 uur
1 bocht€4.550 – €8.600€3.150 – €6.9001/2 dag
Meerdere bochten€5.500 – €10.900€4.300 – €8.0001 dag
Wenteltrap€7.550 – €12.600€5.500 – €10.5006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Lemelerveld.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Lemelerveld is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden grondig getest en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u maar zo 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Veel showrooms bieden een assortiment met 2e-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-lemelerveld-8152

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel systemen hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Lemelerveld voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.300 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.100 inclusief installatie. De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een luxe stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenverplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende organisatie die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Dalfsen via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Dalfsen. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur maakt een goede analyse en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Dalfsen (https://www.dalfsen.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur beslist of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-20 weken. Vervolgens verstrekken ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een type uitkiezen dat past bij uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of meteen een WMO-melding doen? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 7721 AX, Dalfsen
 • Website: www.dalfsen.nl
 • E-mailadres: wmoloket@dalfsen.nl
 • Telefoonnummer: 0529488388

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Lemelerveld bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u verschillende opties laten zien en adviseert welk type lift past in lijn is met uw trap, situatie en budget. Veel winkeliers hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel treft u verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Lemelerveld.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Lemelerveld.

Geschikte merken
In uw regio zijn enkele professionele producenten met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten werken met een snelle levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden een aantal populaire merken De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Strobbe, Platinum, Minivator, Heymer. Betrouwbare montagepartners van eerdergenoemde merken zijn Vegro, Smienk, PractiComfort, RecentLift, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het uitzoeken van de beste huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Lemelerveld binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Acorn en RecentLift bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 80.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Lemelerveld is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Lemelerveld hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis wisselt dat tussen de 110 KG en 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de diverse mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie