Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heerde

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Heerde maak langer thuiswonen mogelijk! Veel mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kunt u zelfstandig en op een prettige manier naar boven en naar beneden. Via onze vergelijker treft u waardevolle specificaties betreffende trapliften. U leest hier alles over de verschillende type liften, hoe de bediening werkt, de tarieven, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Daarbovenop kan men gelijk en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Heerde.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier de trap op en af.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €2400 tot wel €9600, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift mei 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Heerde | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteHeerde
Postcode8181
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift Heerde mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: het type trap en eventuele extra’s. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een stabieler zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.200.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.400.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.350 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een vijfpuntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze aantrekkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder verschaffen we een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Heerde. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.400€1.700 – €2.200halve dag
Eén bocht€4.800 – €8.300€2.500 – €5.6004,5 uur
2 bochten€5.650 – €11.300€4.050 – €7.1006,5 uur
Spiltrap€7.700 – €13.800€4.700 – €9.4006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Heerde.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Heerde is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u al snel 55% op de aanschafwaarde. Uiteraard is dat een duurzame investering. Veel showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-heerde-8181

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. In de regel kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Heerde voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.600 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.750 incl. plaatsing. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften zijn te koop v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heerde door de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Heerde. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang comfortabel in uw huis te wonen. Via de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Heerde (https://www.heerde.nl).
 2. Uw consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent verkent of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment sturen ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift laten plaatsen die aansluit op uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of nu direct aan de slag met een aanvraag? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 1
 • 8181 JE, Heerde
 • Website: www.heerde.nl
 • E-mail: gemeente@heerde.nl
 • Telefoonnummer: 0578699494

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Heerde onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u de populaire liften laten zien en adviseert welk systeem aansluit op uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de showrooms bieden meerdere merken aan. In het overzicht hieronder bieden wij winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Heerde.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Heerde.

Bekende merken
In Nederland zijn een aantal betrouwbare ontwikkelaars werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers staan in voor een korte installatietijd en een goede service. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan 5 geschikte leveranciers Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Heymer, Triwa, Minivator, Extrema. Erkende montagepartners van dergelijke merken zijn RecentLift, Smienk, TipTop, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een goede huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal kan de installatie van een traplift in Heerde binnen één tot twee weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Acorn + TipTop hebben een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 950.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Heerde is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Heerde werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Standaard wisselt dat tussen de 100 KG – 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort situaties kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie