Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vaassen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Vaassen verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en comfortabel gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze pagina treft u handige gegevens inzake trapliften. U leest hier alles over de verschillende type liften, hoe de producten werken, de tarieven, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Daarbovenop kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Epe.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een betrouwbare en plezante manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten komen neer op bedragen tussen €2600 en €10100, incl. montage.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteEpe | Fabrikanten en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteEpe
Postcode8171
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Veel gekozen liftOtolift Air

Kosten traplift Vaassen juni 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs is afhankelijk van 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Tevens geldt er een meerprijs voor extra opties als een andere kleur rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.300.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.650 incl. montage.
 • Opties zoals een opklapbare rail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze lokkertjes zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel bieden wij een inschatting van de kosten van het laten plaatsen van een traplift in Vaassen. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.600€1.850 – €2.1003,5 uur
1 bocht€5.400 – €9.100€2.800 – €6.3004,5 uur
Meerdere bochten€5.800 – €10.400€3.800 – €8.000Eén dag
Spiltrap€7.700 – €12.700€4.600 – €10.2005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Vaassen.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Vaassen kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden grondig nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u tot wel 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-vaassen-8171

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Bijna alle modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. Voor elk huis is er een passende oplossing. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Vaassen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Verder kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.350 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.900 incl. installatie. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Epe door de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Epe. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Door de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Epe (https://www.epe.nl).
 2. Uw consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-12 weken. Vervolgens ontvangt u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een model uitkiezen die rijmt met uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of wilt u aan de slag met een aanvraag? Hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Markt 14
 • 8161 CL, Epe
 • Website: www.epe.nl
 • E-mail: gemeente.epe@epe.nl
 • Telefoonnummer: 05786787878

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Vaassen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen ondersteuning in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal modellen laten zien en informeert welk type lift past aansluit op uw wensenlijstje en budget. De meeste verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In deze tabel bekijkt u winkels en producenten die ook liften monteren in Vaassen.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Vaassen.

Populaire merken
In ons land zijn een aantal populaire producenten aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten hanteren een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden verschillende populaire producenten Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Strobbe, Extrema, Minivator, Triwa. Bekende (2e hands) leveranciers van bovengenoemde merken zijn Vegro, Smienk, PractiComfort, 123traplift, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een passende huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal de montage van een traplift in Vaassen binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Triwa & RecentLift beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Homeglide.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Vaassen is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Vaassen communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans schommelt dat tussen de 115 KG – 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie