Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oene

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Oene biedt uitkomst! Flink wat mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u veilig en moeiteloos weer op de bovenverdieping komen. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met nuttige details over trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, hoe het werkt, de montagekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kan men gelijk en vrijblijvend een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Epe.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2350 & €8200, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Kosten traplift juli 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Epe | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteEpe
Postcode8167
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Oene juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs is afhankelijk van twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een lederen stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.300.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.100.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.000 incl. montage.
 • Opties zoals een luxere stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze lokkertjes zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel treft u de huidige prijzen van het installeren van een traplift in Oene. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.700€1.650 – €2.300halve dag
Eén bocht€4.900 – €8.400€3.000 – €5.7004,5 uur
Meerdere bochten€6.350 – €10.500€4.000 – €8.000Eén dag
Wenteltrap€7.900 – €12.700€5.550 – €10.500Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oene.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oene is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden uiteraard goed nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u eenvoudig 55% op de aankoopprijs. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-oene-8167

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. De meeste stoelliften hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Elk geval is anders. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Oene voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650 incl. installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.050 inclusief plaatsing. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs hangt af van het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Zodoende kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelgebruikers. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften kosten al snel €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Epe door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Epe. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent maakt een afspraak en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Epe (https://www.epe.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent gaat bekijken of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-12 weken. Vanaf dat moment krijgt u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U mag zelf een stoellift laten monteren die in lijn is met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of snel een aanvraag indienen? In de lijst hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Markt 14
 • 8161 CL, Epe
 • Website: www.epe.nl
 • E-mail: gemeente.epe@epe.nl
 • Telefoonnummer: 05786787878

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Oene onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u passende opties laten zien en adviseert welk systeem matcht met de situatie en het budget. Veel verkooppunten verkopen diverse merken. In het schema hieronder vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook liften monteren in Oene.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Oene.

Bekende merken
In uw omgeving zijn enkele populaire producenten werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten werken met een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf populaire merken Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Strobbe, Heymer, Platinum, Triwa. Erkende adviseurs van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, TipTop, Vegro, PractiComfort, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een getrainde specialist kan u helpen met het vinden van een passende huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Oene binnen één tot twee weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Minivator en RecentLift beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Handicare 950.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Oene is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Oene verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard wisselt dat tussen de 105 KG tot 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie