Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Welsum

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Welsum maakt het mogelijk! Flink wat mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u risicoloos en zonder moeite uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Aan de hand van deze website kunt u aan de slag met waardevolle informatie wat betreft trapliften. Onze experts geven tips over diverse lift types, de unieke werking, de tarieven, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarnaast kunt u gratis en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Olst-Wijhe.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1750 tot wel €9300, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteOlst-Wijhe | Merken en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcode8196
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftStannah Siena

Kosten traplift Welsum juni 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs wordt bepaald door 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.100.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.250.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.050 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een draaifunctie zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze gunstige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel verschaffen we een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Welsum. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.800€1.750 – €2.200halve dag
1 bocht€4.750 – €9.900€2.500 – €6.600halve dag
Meerdere bochten€6.150 – €11.200€4.350 – €7.5005,5 uur
Draaiende trap€8.350 – €13.000€4.750 – €9.000Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Welsum.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Welsum is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden grondig gecheckt en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u al snel 35% – 60% op de aankoopprijs. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Steeds meer fabrikanten hebben op dit moment diverse gebruikte liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-welsum-8196

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel stoelliften hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Overigens kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Welsum voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Voorts bestaan er buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is er vanaf €2.450 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.850 incl. plaatsing. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een opklapbare rail.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende leverancier die rolstoelliften kan leveren. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Olst-Wijhe door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Olst-Wijhe. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of een stoellift de ideale optie is. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. Via de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Olst-Wijhe (https://www.olst-wijhe.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend verstrekken ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) en het PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een traplift aanschaffen die aansluit op uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of direct een WMO-melding doen? Onderstaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Jan Schamhartstraat 5b
 • 8121 CM, Olst-Wijhe
 • Website: www.olst-wijhe.nl
 • E-mail: gemeente@olst-wijhe.nl
 • Telefoonnummer: 140570

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Welsum subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op woningeigenaren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte mogelijkheden tonen en vertelt welke uitvoering rijmt met uw woning en budget. Veel van de showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Welsum.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Welsum.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf populaire ontwikkelaars werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten werken met een vlotte levertijd en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit vijf professionele producenten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Platinum, Extrema, Heymer, Triwa. Populaire (tweedehands) aanbieders van dergelijke merken zijn Vegro, PractiComfort, 123traplift, TipTop, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een productspecialist is u graag van dienst bij het aanschaffen van een goede huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Welsum binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Triwa & Smienk hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 160.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Welsum is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Welsum hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans valt dit binnen een marge van 100 KG & 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze type woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie