Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kampen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Kampen kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u weer zelf en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze webpagina leest u bruikbare informatie met betrekking tot trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, een technische beschrijving, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over het huren van een lift. Meer weten? Dan kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Kampen.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Met een gerust hart en op een plezante manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €2000 & €9300, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteKampen | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8264
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftStannah Sadler

Kosten traplift Kampen juli 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een extra afstandsbediening.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.750.
 • Een lift die 1 bocht door moet is al beschikbaar v.a. €6.050.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.300 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een opklapbare rail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel bekijkt u indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Kampen. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.850€1.700 – €2.1003,5 uur
1 bocht€5.050 – €9.500€3.400 – €5.7004,5 uur
Meerdere bochten€5.800 – €11.500€3.950 – €7.200Hele dag
Spiltrap€8.300 – €13.100€5.450 – €9.9006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Kampen.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Kampen is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden grondig getest en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u tot wel 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Veel verkopers hebben een ruim aanbod met 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-kampen-8264

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel producten hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste types kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Kampen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap is er al voor €2.600 incl. installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.800 inclusief plaatsing. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede zaak die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Kampen via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Kampen. Inwoners met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Kampen (https://www.kampen.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert onderzoekt of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens krijgt u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een model kiezen die aansluit op uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of nu direct aan de slag met een aanvraag? Onderstaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Burgemeester Berghuisplein 1
 • 8261 DD, Kampen
 • Website: www.kampen.nl
 • E-mail: meedoen@kampen.nl
 • Telefoonnummer: 14038

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Kampen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u de populaire opties tonen en vertelt welk systeem voldoet aan uw wensen, eisen en budget. De meeste dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel treft u verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Kampen.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Kampen.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal populaire traplift bouwers aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken waarborgen een korte levertijd en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren 5 goede merken We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Minivator, Strobbe, Heymer, Platinum. Gerenommeerde wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, Smienk, PractiComfort, TipTop, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een professionele adviseur kan u helpen met het kopen van de beste huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Kampen al binnen 2 weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Standaard is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals ThyssenKrupp of Smienk beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Two.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Kampen is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Kampen communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG – 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort woningtypes is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie