Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zalk

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Zalk verschaft u die mogelijkheid! Veel senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kan men zonder zorgen en probleemloos in uw eigen huis blijven wonen. Via de TrapliftExpert vindt u praktische gegevens inzake trapliften. Wij bieden handige info over welk type lift geschikt is voor uw trap, de werking, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Bovendien kunt u direct en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Kampen.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De tarieven liggen tussen de €1850 oplopend tot 9600, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteKampen | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8276
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1100

Kosten traplift Zalk februari 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De kostprijs wordt bepaald door 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Tevens worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een andere kleur rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.350.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.400.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.250 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische schuifrail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel vindt u de richtprijzen van het installeren van een traplift in Zalk. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.500€1.700 – €2.200halve dag
Eén bocht€4.750 – €8.500€2.600 – €5.400halve dag
Twee bochten€6.400 – €10.000€3.950 – €7.400Eén dag
Wenteltrap€7.600 – €12.200€5.550 – €10.100Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Zalk.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Zalk kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden uiteraard goed nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Op deze manier bespaart u tot wel 45% – 50% op de aankoopprijs. Bovendien is dat een duurzame investering. Meer en meer verkopers kunnen u ook helpen aan 2de-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-zalk-8276

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Veel soorten beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. En voor iedere woning en gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Zalk voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Tevens bestaan er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.550 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.400 incl. montage.Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een driepuntsgordel.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Kampen binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Kampen. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Kampen (https://www.kampen.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een systeem laten installeren die rijmt met uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer weten of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? In de lijst hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Burgemeester Berghuisplein 1
 • 8261 DD, Kampen
 • Website: www.kampen.nl
 • E-mailadres: meedoen@kampen.nl
 • Telefoonnummer: 14038

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Zalk subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een winkel/showroom in de omgeving. Een getrainde specialist kan u passende systemen introduceren en geeft aan welk model matcht met uw wensen en budget. Het gros van de verkooppunten verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel staan aanbieders en merken die ook actief zijn in Zalk.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Zalk.

Erkende merken
In uw regio zijn enkele erkende fabrikanten operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten hanteren een korte installatietijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftInnovatief en compact design
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan 5 professionele traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Strobbe, Extrema, Minivator, Platinum. Betrouwbare montagepartners van merken als deze zijn Vegro, 123traplift, Smienk, TipTop, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Zalk binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Triwa & PractiComfort verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 2000.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Zalk is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Zalk hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG – 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze huizen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie