Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wilsum

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Wilsum vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u weer zelf en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze website bekijkt u uitgebreide informatie wat betreft trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, de WMO regelingen en info over het huren van een lift. Geïnteresseerd? Dan kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Kampen.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder gevaar en op een aangename manier van uw hele huis genieten.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2250 oplopend tot 8700, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift juni 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Kampen | Fabrikanten en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8274
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 950

Kosten traplift Wilsum juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De prijs is afhankelijk van 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Normaal gesproken komen er additionele kosten bij voor extra opties als een extra dunne rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al voor €2.350.
 • Een simpele lift met één bocht is er vanaf €6.000.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.650 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze interessante vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel verschaffen we de huidige prijzen van het installeren van een traplift in Wilsum. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.400€1.850 – €2.300halve dag
Eén bocht€5.050 – €8.100€2.600 – €6.8001/2 dag
2 bochten€6.400 – €10.700€4.150 – €7.1006,5 uur
Draaiende trap€8.150 – €13.000€5.500 – €9.2001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Wilsum.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Wilsum is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden uitvoerig nagekeken en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u maar zo 50% op de aankoopprijs. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2de-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-wilsum-8274

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Wilsum voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Verder bestaan er buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.500 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.100 incl. installatie. De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften kosten al snel €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Kampen d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Kampen. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Kampen (https://www.kampen.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent analyseert of de traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien bieden ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een stoellift laten installeren die in lijn is met uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of direct een aanvraag indienen? In de grijze box leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Burgemeester Berghuisplein 1
 • 8261 DD, Kampen
 • Website: www.kampen.nl
 • E-mailadres: meedoen@kampen.nl
 • Telefoonnummer: 14038

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Wilsum onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom in de regio. Een professionele adviseur kan u meerdere uitvoeringen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk systeem past bij uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Wilsum.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Wilsum.

Professionele merken
In uw omgeving zijn enkele goede merken aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten staan bekend om een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse professionele producenten We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Extrema, Heymer, Strobbe, Platinum. Bekende verkopers van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, Vegro, RecentLift, TipTop, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur zal u helpen bij het vinden van een passende huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal zal de installatie van een traplift in Wilsum al binnen 2 weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden uiteraard goed nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Handicare + PractiComfort hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als de Handicare 950+.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Wilsum is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Wilsum benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak valt dit binnen een marge van 125 KG tot 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze situaties is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie