Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift s-Heerenbroek

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in s-Heerenbroek maakt het mogelijk! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u op een veilige manier en probleemloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze site bekijkt u bruikbare adviezen aangaande trapliften. Wij vertellen u meer over velerlei liften en producten, de werking, de tarieven, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Meer weten? Dan kunt u online en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Kampen.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een beschermde en plezierige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €1950 tot wel €8000, incl. installatie.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Kampen | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8275
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 2000

Kosten traplift s-Heerenbroek mei 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs komt tot stand middels 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.350.
 • Een simpele lift met één bocht installeren ze al v.a. €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.600 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een sta-op-stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze lokkertjes zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht verschaffen we een overzicht met de geschatte kosten van het installeren van een traplift in s-Heerenbroek. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.850€1.850 – €2.1504 uur
Eén bocht€5.350 – €8.900€3.150 – €6.3001/2 dag
2 bochten€6.150 – €10.900€3.900 – €7.2006,5 uur
Wenteltrap€8.400 – €12.600€5.100 – €10.300Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in s-Heerenbroek.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in s-Heerenbroek is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden op alle punten gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u tot wel 50% – 60% op de nieuwprijs. Ook helpt u verspilling tegengaan. Veel aanbieders kunnen u ook helpen aan 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-s-heerenbroek-8275

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. De meeste producten hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in s-Heerenbroek voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.100 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.200 incl. plaatsing. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en optionele upgrades zoals een automatische schuifrail.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit product beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte zaak die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Kampen d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Kampen. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Via de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Kampen (https://www.kampen.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent beslist of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn sturen ze u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift laten installeren die rijmt met uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of direct een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Burgemeester Berghuisplein 1
 • 8261 DD, Kampen
 • Website: www.kampen.nl
 • E-mail: meedoen@kampen.nl
 • Telefoonnummer: 14038

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO s-Heerenbroek bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u passende systemen introduceren en adviseert welk type lift past aansluit op uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de volgende tabel bieden wij de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in s-Heerenbroek.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in s-Heerenbroek.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele bekende traplift fabrikanten met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten bieden een snelle montage en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het schema hieronder staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere populaire merken De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Minivator, Triwa, Heymer, Strobbe. Grote specialisten van bovengenoemde merken zijn Vegro, Smienk, TipTop, RecentLift, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het aanschaffen van een prettige huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan de installatie van een traplift in s-Heerenbroek in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreide getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Otolift + Extrema beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in s-Heerenbroek is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in s-Heerenbroek werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal valt dit binnen een marge van 110 KG tot 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze gevallen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie