Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kamperveen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Kamperveen kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen. Aan de hand van deze website vindt u praktische specificaties m.b.t. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, hoe het technisch werkt, de (montage)kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Kampen.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder risico en op een aangename manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €1550 tot wel €8700, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Aanvraag via de WMO gemeente Kampen | Merken en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8278
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Kamperveen juni 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs hangt af van 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Bovendien geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een luxe stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.750.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €6.050.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.250 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een sta-op-stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze gunstige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel treft u indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Kamperveen. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.250€1.550 – €2.1501/2 dag
1 bocht€4.850 – €9.700€2.500 – €6.5005 uur
Meerdere bochten€5.850 – €11.800€4.050 – €7.4006,5 uur
Spiltrap€8.000 – €12.100€5.000 – €10.8005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Kamperveen.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Kamperveen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden helemaal gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u al snel 60% op de nieuwprijs. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Het gros van de leveranciers bieden een assortiment met tweedehandse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-kamperveen-8278

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. De meeste types hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elk huis zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Kamperveen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Bovendien bestaan er innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.450 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.800 inclusief plaatsing. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en extra opties zoals een parkeerbocht.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel en de scootmobiel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Kampen d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Kampen. Inwoners met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Kampen (https://www.kampen.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend verstrekken ze u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een traplift selecteren die aansluit op uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Meer informatie of snel aan de slag met een aanvraag? Bijgaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Burgemeester Berghuisplein 1
 • 8261 DD, Kampen
 • Website: www.kampen.nl
 • E-mail: meedoen@kampen.nl
 • Telefoonnummer: 14038

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Kamperveen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een winkel/showroom in de omgeving. Een productspecialist kan u een aantal opties demonstreren en geeft aan welk type lift past rijmt met uw budget en situatie. Het gros van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het schema hieronder treft u verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Kamperveen.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Kamperveen.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende erkende ontwikkelaars aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten waarborgen een snelle levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele betrouwbare traplift bouwers Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Minivator, Platinum, Heymer, Triwa. Populaire wederverkopers van bovengenoemde merken zijn Vegro, Smienk, 123traplift, TipTop, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een productspecialist zal u bijstaan bij het uitkiezen van een goede huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties kan de montage van een traplift in Kamperveen binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Stannah & Heymer beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Otolift Parallel.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Kamperveen is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Kamperveen verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal fluctueert dat tussen de 100 KG en 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze huizen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie