Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Noordoostpolder

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Noordoostpolder maakt het mogelijk! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u zonder risico en probleemloos blijven genieten van uw woning. Op deze website kunt u aan de slag met praktische adviezen aangaande trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de installatiekosten, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kunt u direct en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Noordoostpolder.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Op een betrouwbare en plezante manier de trap op en af.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De totale kosten variëren tussen €2000 en €9600, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteNoordoostpolder | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8309
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftStannah Solus

Kosten traplift Noordoostpolder mei 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: uw trapsituatie maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor extra opties als een lederen stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.650.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.300 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een automatische klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder voorzien we u van de begrote kosten van het monteren van een traplift in Noordoostpolder. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.950€1.850 – €2.1003,5 uur
1 bocht€5.400 – €9.900€3.500 – €6.700halve dag
Twee bochten€6.450 – €10.400€3.550 – €7.0001 dag
Wenteltrap€7.600 – €13.800€5.500 – €9.6006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Noordoostpolder.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Noordoostpolder is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden uitvoerig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Hiermee bespaart u maar zo 40% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Veel leveranciers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-noordoostpolder-8309

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste systemen beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement is er een passend model te vinden. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Noordoostpolder voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is er vanaf €2.100 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.500 incl. plaatsing. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.250. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een automatische klaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte firma die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordoostpolder binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Noordoostpolder. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en veilig en prettig uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Noordoostpolder (https://www.noordoostpolder.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. Hier kunt u melden welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door hoogteverschillen of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien geven ze u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een stoellift laten installeren dat past bij uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of snel aanmelden voor de WMO? Hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Harmen Visserplein 1
 • 8302 BW, Noordoostpolder
 • Website: www.noordoostpolder.nl
 • E-mail: participatie@noordoostpolder.nl
 • Telefoonnummer: 0527633911

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Noordoostpolder lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal modellen laten zien en informeert welk model aansluit op uw budget en situatie. Veel van de dealers hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder vindt u merken en winkels die ook liften installeren in Noordoostpolder.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Noordoostpolder.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn een aantal geschikte traplift bouwers met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten bieden een snelle levertijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren een aantal professionele producenten Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Platinum, Strobbe, Heymer, Minivator. Erkende (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. RecentLift, TipTop, PractiComfort, Vegro, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het uitkiezen van een prettige huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal zal de installatie van een traplift in Noordoostpolder binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreide getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Handicare & TipTop beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Otolift Two.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Noordoostpolder is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Noordoostpolder hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard fluctueert dat tussen de 105 KG tot 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort woningtypes bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie