Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bant

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Bant verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u weer zelf en zeer eenvoudig gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via deze website vindt u bruikbare adviezen ten aanzien van trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, hoe het werkt, de prijzen, de overheidsregelingen (WMO) en info over het huren van een lift. Meer weten? Dan kunt u ook meteen en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Noordoostpolder.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Op een betrouwbare en aangename manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1500 tot maar liefst €9100, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift juli 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteNoordoostpolder | Merken en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8314
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Bant juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De kostprijs komt tot stand middels twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.700.
 • Een simpele lift met één bocht vindt u al vanaf €5.950.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.050.
 • Extra opties als een luxere stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze gunstige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel bieden wij een overzicht met de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Bant. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.500€1.550 – €2.1001/2 dag
1 bocht€5.150 – €9.400€3.000 – €5.500halve dag
Twee bochten€5.550 – €11.800€3.650 – €7.600Hele dag
Spiltrap€7.700 – €13.400€5.200 – €9.500Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Bant.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bant kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden uitvoerig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u tot wel 50% op de nieuwprijs. Ook helpt u verspilling tegengaan. De meeste verkooppunten hebben op dit moment diverse 2e-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-bant-8314

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Bant voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.400 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.900 inclusief plaatsing. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een voetenplank met LED verlichting.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is het systeem bestand tegen extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenverplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordoostpolder via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Noordoostpolder. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Noordoostpolder (https://www.noordoostpolder.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert verkent of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak drempels of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien sturen ze u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een stoellift laten plaatsen die aansluit op uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer weten of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? Onderstaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Harmen Visserplein 1
 • 8302 BW, Noordoostpolder
 • Website: www.noordoostpolder.nl
 • E-mail: participatie@noordoostpolder.nl
 • Telefoonnummer: 0527633911

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Bant vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een subsidie in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u een aantal stoelliften introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk systeem matcht met uw wensenlijstje en budget. Veel winkeliers bieden meerdere merken aan. In het overzicht hieronder bekijkt u leveranciers en merken die ook liften monteren in Bant.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Bant.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele professionele traplift bouwers operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars verzekeren een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere bekende merken De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Strobbe, Minivator, Heymer, Platinum. Populaire installateurs van dergelijke merken zijn 123traplift, Vegro, PractiComfort, Smienk, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Bant al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Acorn of 123 traplift hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare Freecurve.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Bant is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Bant werkt met een maximale draagkracht in KG. Meestal valt dit binnen een marge van 120 KG tot 165 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de diverse mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie