Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Creil

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Creil maakt het mogelijk! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en probleemloos in uw eigen huis blijven wonen. Op deze website treft u belangrijke informatie omtrent trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over allerlei modellen liften, hoe het werkt, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en info over het huren van een lift. Tevens kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Noordoostpolder.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Op een beschermde en comfortabele manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten variëren tussen €1650 tot wel €8000, inclusief montage.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Noordoostpolder | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8312
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftPlatinum Curve

Kosten traplift Creil juni 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De prijs komt tot stand middels twee zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al voor €2.200.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.000.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.650 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een opklapbare rail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze goedkope vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder treft u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten monteren van een traplift in Creil. De vorm van uw trap heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.800€1.600 – €2.3003,5 uur
1 bocht€5.300 – €9.800€3.200 – €6.7001/2 dag
2 bochten€6.000 – €11.900€4.050 – €7.2001 dag
Draaiende trap€8.100 – €13.800€4.600 – €9.8005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Creil.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Creil is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden uitgebreid getest en bieden ook gewoon garantie. Daarmee bespaart u zo 40% op de aankoopprijs. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer leveranciers bieden een assortiment met tweedehands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-creil-8312

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Creil voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts zijn er innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.850 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.300 incl. installatie. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften kosten al snel €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordoostpolder via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Noordoostpolder. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een afspraak en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Noordoostpolder (https://www.noordoostpolder.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert beslist of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment ontvangt u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een model laten installeren die aansluit op uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer weten of meteen hulp aanvragen? In de box hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Harmen Visserplein 1
 • 8302 BW, Noordoostpolder
 • Website: www.noordoostpolder.nl
 • E-mail: participatie@noordoostpolder.nl
 • Telefoonnummer: 0527633911

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Creil zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een erkende adviseur kan u een aantal liften laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk model matcht met uw wensen en budget. Veel van de showrooms hebben een divers aanbod. In de volgende tabel vindt u leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Creil.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Creil.

Goede merken
In uw omgeving zijn 5 geschikte producenten aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers bieden een korte levertijd en goede after service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit meerdere goede merken Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Heymer, Strobbe, Platinum, Minivator. Betrouwbare installateurs van dergelijke merken zijn TipTop, Vegro, RecentLift, Smienk, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van een goede huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans kan de montage van een traplift in Creil in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden uitgebreid gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Minivator & Strobbe verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Levant comfort.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Creil is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Creil verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard fluctueert dat tussen de 100 KG tot 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze type woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie