Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Emmeloord

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Emmeloord verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u veilig en zeer eenvoudig gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze site bieden wij belangrijke specificaties inzake trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de bediening werkt, de montagekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over het huren van een lift. Daarnaast kunt u online en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Noordoostpolder.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Op een betrouwbare en prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven schommelen tussen €2450 tot zo’n €8100, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Kosten traplift april 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteNoordoostpolder | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8302
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 75

Kosten traplift Emmeloord april 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs komt tot stand middels 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens geldt er een meerprijs voor extra opties als een snellere motor.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.800.
 • Een simpele lift met één bocht vindt u al vanaf €5.850.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.650 of meer.
 • Extra upgrades zoals een voetenplank met LED verlichting zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze goedkope basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel vindt u de richtprijs van het laten monteren van een traplift in Emmeloord. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.750€1.850 – €2.250Dagdeel
Eén bocht€4.500 – €8.900€2.800 – €6.0001/2 dag
Twee bochten€6.400 – €10.100€3.650 – €7.6001 dag
Wenteltrap€7.500 – €12.600€4.600 – €10.400Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Emmeloord.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Emmeloord is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden helemaal gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u maar zo 40% op de aankoopprijs. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-emmeloord-8302

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Veel modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Emmeloord voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Bovendien onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.400 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.250 inclusief plaatsing. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en extra opties zoals een luxe stoel.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordoostpolder via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Noordoostpolder. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Noordoostpolder (https://www.noordoostpolder.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan opstapjes of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment geven ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een model kiezen dat past bij uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Meer informatie of direct een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Harmen Visserplein 1
 • 8302 BW, Noordoostpolder
 • Website: www.noordoostpolder.nl
 • E-mailadres: participatie@noordoostpolder.nl
 • Telefoonnummer: 0527633911

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Emmeloord zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor consumenten die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een winkel of showroom in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal stoelliften tonen en adviseert welk soort lift voldoet aan de situatie en het budget. Veel van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande lijst vindt u fabrikanten en dealers die ook liften monteren in Emmeloord.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Emmeloord.

Bekende merken
In uw omgeving zijn diverse goede producenten operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten beloven een korte levertijd en een goede service. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren meerdere grote ontwikkelaars Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Platinum, Minivator, Triwa, Extrema. Populaire (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn 123traplift, TipTop, RecentLift, PractiComfort, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het vinden van een passende huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Emmeloord al binnen 2 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden grondig getest zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals ThyssenKrupp of Heymer hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Otolift Line.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Emmeloord is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Emmeloord hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak fluctueert dat tussen de 135 KG & 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is het systeem bestand tegen extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie