Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Mastenbroek

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Mastenbroek verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Op deze manier kan men zonder zorgen en comfortabel op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze pagina vindt u belangrijke beschrijvingen m.b.t. trapliften. Wij bieden handige info over diverse lift types, technische details, de tarieven, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kunt u online op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Zwartewaterland.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Op een betrouwbare en comfortabele manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2300 tot zo’n €10100, incl. installatie.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift juni 2024 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Zwartewaterland | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Postcode8294
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 60

Kosten traplift Mastenbroek juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De kostprijs wordt bepaald door twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een snellere motor.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.650.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.200.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.300 incl. montage.
 • Extra opties als een draaifunctie zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder vindt u een lijst met verwachte prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Mastenbroek. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.300€1.650 – €2.1001/2 dag
Eén bocht€5.150 – €9.600€2.700 – €5.7005 uur
2 bochten€5.650 – €10.700€3.700 – €7.0006,5 uur
Draaiende trap€7.800 – €12.200€5.100 – €10.9005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Mastenbroek.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Mastenbroek kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u maar zo 35% – 60% op de aanschafwaarde. Uiteraard is dat een duurzame investering. Steeds meer verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-mastenbroek-8294

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste producten bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Mastenbroek voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Voorts bestaan er liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap is er vanaf €2.800 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.150 incl. installatie. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €9.500. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zwartewaterland d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Zwartewaterland. Burgers met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Zwartewaterland (https://www.zwartewaterland.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist beslist of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Vanaf dat moment krijgt u informatie over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U gaat dan een stoellift kopen die voldoet aan uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer weten of direct aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Telvorenstraat 2
 • 8061 CB, Zwartewaterland
 • Website: www.zwartewaterland.nl
 • E-mailadres: wmo@zwartewaterland.nl
 • Telefoonnummer: 0383853000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Mastenbroek subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u meerdere modellen laten zien en informeert welk systeem voldoet aan uw trap, situatie en budget. Het gros van de verkooppunten verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Mastenbroek.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Mastenbroek.

Professionele merken
In uw regio zijn verschillende goede fabrikanten met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten werken met een korte levertijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan enkele bekende ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Minivator, Strobbe, Platinum, Heymer. Erkende aanbieders van de genoemde merken zijn Vegro, RecentLift, PractiComfort, Smienk, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak kan de installatie van een traplift in Mastenbroek binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden grondig getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Triwa & PractiComfort verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 1000.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Mastenbroek is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Mastenbroek communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard ligt dat tussen de 120 KG & 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie