Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Espel

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Espel vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u weer zelf en moeiteloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op Trapliftexpert.nl vindt u praktische beschrijvingen betreffende trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Ook kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Noordoostpolder.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een betrouwbare en plezante manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De totale kosten variëren tussen €1900 tot wel €9900, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Noordoostpolder | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8311
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 10

Kosten traplift Espel februari 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs komt tot stand middels twee factoren: het type trap en extra opties zoals een draaifunctie. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een lederen stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap start bij €2.350.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.250.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.650 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een hoofdsteun komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze gunstige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder verschaffen we een lijst met verwachte prijzen van het installeren van een traplift in Espel. Zoals u kunt zien: het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.300€1.750 – €2.2504,5 uur
1 bocht€5.000 – €9.000€3.150 – €5.0001/2 dag
Meerdere bochten€6.350 – €10.900€4.350 – €7.1005,5 uur
Wenteltrap€7.700 – €12.500€5.450 – €10.900Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Espel.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Espel is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u zo 50% – 60% op de aankoopprijs. Bovendien is dat een duurzame investering. Veel leveranciers hebben een ruim aanbod met tweedehandse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-espel-8311

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Veel systemen hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elke trap bestaat er een geschikt systeem. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Espel voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Verder onderscheiden we systemen voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap start bij €2.100 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.350 inclusief installatie. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordoostpolder via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Noordoostpolder. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang comfortabel thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Noordoostpolder (https://www.noordoostpolder.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert gaat na of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. opstapjes of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een lift uitkiezen die rijmt met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of meteen een WMO-voorziening aanvragen? Hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Harmen Visserplein 1
 • 8302 BW, Noordoostpolder
 • Website: www.noordoostpolder.nl
 • E-mail: participatie@noordoostpolder.nl
 • Telefoonnummer: 0527633911

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Espel subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming als er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u passende opties laten zien en adviseert u over welk type lift past past bij uw budget en situatie. Het gros van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In het overzicht hieronder treft u aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Espel.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Espel.

Populaire merken
In ons land zijn diverse populaire fabrikanten operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken staan in voor een snelle levering en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden vijf grote leveranciers Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Minivator, Heymer, Extrema, Platinum. Populaire verkopers van dergelijke merken zijn 123traplift, RecentLift, PractiComfort, Smienk, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist kan u helpen met het uitzoeken van een fijne huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Espel al binnen 2 weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Triwa & PractiComfort verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Levant classic.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Espel is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Espel werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis fluctueert dat tussen de 120 KG tot 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze type woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie