Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ens

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Ens verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig gebruik blijven maken van uw hele woning. In het volgende overzicht bekijkt u praktische informatie met betrekking tot trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Geïnteresseerd? Dan kunt u zonder kosten een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Noordoostpolder.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Risicoloos en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De tarieven liggen tussen de €2550 en €9200, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteNoordoostpolder | Merken en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8307
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 80

Kosten traplift Ens juni 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor extra opties als een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.300.
 • Een simpele lift met één bocht is er vanaf €6.400.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.550 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een draaifunctie zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze voordelige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel bekijkt u de begrote kosten van het monteren van een traplift in Ens. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.350€1.550 – €2.3503,5 uur
1 bocht€5.400 – €8.500€2.950 – €6.5004,5 uur
Meerdere bochten€5.800 – €11.300€3.700 – €7.3001 dag
Spiltrap€7.700 – €12.700€5.450 – €10.400Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Ens.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Ens kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden helemaal gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u gemakkelijk 55% op de aanschafwaarde. Ook is recycling goed voor het milieu. Flink wat merken bieden een assortiment met 2e-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-ens-8307

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Zo’n rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel modellen beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Ens voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Ook bestaan er buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.250 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.500 incl. installatie. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelgebruikers. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende firma die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordoostpolder binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Noordoostpolder. Mensen met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Noordoostpolder (https://www.noordoostpolder.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of de traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Als de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem laten installeren die rijmt met uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of nu direct aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Harmen Visserplein 1
 • 8302 BW, Noordoostpolder
 • Website: www.noordoostpolder.nl
 • E-mailadres: participatie@noordoostpolder.nl
 • Telefoonnummer: 0527633911

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Ens lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een adviespunt of winkel in de buurt. Een betrouwbare expert kan u passende stoelliften demonstreren en adviseert welk systeem matcht met uw trap, situatie en budget. Het gros van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Ens.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Ens.

Goede merken
In Nederland zijn verschillende erkende merken met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers hanteren een snelle levering en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In deze tabel treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn enkele bekende traplift bouwers We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Extrema, Strobbe, Triwa, Platinum. Gerenommeerde verkopers van bovengenoemde merken zijn Smienk, 123traplift, PractiComfort, Vegro, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het aanschaffen van een fijne huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Ens binnen een paar weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden uitgebreide getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals ThyssenKrupp en Strobbe hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Handicare 1000.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Ens is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Ens werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG – 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke situaties zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie