Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nagele

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Nagele verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kunt u zorgeloos en op een prettige manier de trap op en af. Op deze webpagina treft u waardevolle details t.a.v. trapliften. U leest hier alles over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de kosten, info over de WMO/PGB en info over het huren van een lift. Meer weten? Dan kunt u gratis een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Noordoostpolder.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier van uw hele huis genieten.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €1850 en €8100, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Noordoostpolder | Fabrikanten en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8308
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 160

Kosten traplift Nagele februari 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs is afhankelijk van 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap start bij €2.450.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.000.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.050 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische schuifrail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze goedkope basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij de huidige prijzen van het laten installeren van een traplift in Nagele. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.850€1.700 – €2.100halve dag
1 bocht€4.850 – €9.700€3.350 – €5.6004,5 uur
2 bochten€5.850 – €10.700€3.750 – €7.5001 dag
Spiltrap€8.100 – €14.500€4.750 – €10.700Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Nagele.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nagele is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden grondig getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarmee bespaart u al snel 40% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-nagele-8308

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel modellen hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Nagele voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Voorts zijn er buitenliften. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.600 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.300 incl. montage.De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een vierpuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen zijn te koop v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordoostpolder via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Noordoostpolder. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Noordoostpolder (https://www.noordoostpolder.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of de traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien sturen ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een systeem kopen die voldoet aan uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of wilt u aan de slag met een aanvraag? Bijgaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Harmen Visserplein 1
 • 8302 BW, Noordoostpolder
 • Website: www.noordoostpolder.nl
 • E-mail: participatie@noordoostpolder.nl
 • Telefoonnummer: 0527633911

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Nagele bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u geschikte opties laten zien en adviseert u over welk model matcht met uw situatie. Veel van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel staan aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Nagele.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Nagele.

Goede merken
In Nederland zijn verschillende populaire traplift bouwers met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars verzekeren een korte levertijd en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het overzicht hieronder treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden vijf betrouwbare merken Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Extrema, Platinum, Triwa, Heymer. Populaire wederverkopers van dergelijke merken zijn Smienk, Vegro, RecentLift, PractiComfort, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een getrainde specialist helpt u graag bij het uitkiezen van een goede huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Nagele binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Handicare & PractiComfort verkopen een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Otolift Air.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Nagele is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Nagele communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 125 KG en 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie