Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Schokland

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Schokland kan u daarbij helpen! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u weer zelf en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze pagina bekijkt u bruikbare gegevens ten aanzien van trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, een technische beschrijving, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Uiteraard kunt u ook meteen een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Noordoostpolder.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder gevaar en op een aangename manier blijven genieten van uw woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1650 & €8500, incl. plaatsing.
 • Soms heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Noordoostpolder | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8319
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Schokland mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een extra sterke accu.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.650.
 • Een simpele lift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.350 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een sta-op-stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte verschaffen we de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Schokland. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.250€1.650 – €2.2504 uur
Eén bocht€5.200 – €8.600€2.600 – €5.0004,5 uur
Meerdere bochten€5.500 – €10.400€4.450 – €7.500Eén dag
Spiltrap€7.700 – €14.400€4.600 – €9.1006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Schokland.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Schokland is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden grondig getest en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u gemakkelijk 50% op de aanschaf van uw traplift. Ook draagt u bij aan een beter milieu. De meeste aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-schokland-8319

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle types hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere gezinssituatie zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Schokland voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast onderscheiden we buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.600 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.400 incl. installatie. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.250. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een luxere stoel.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit product heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire zaak die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordoostpolder met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Noordoostpolder. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Noordoostpolder (https://www.noordoostpolder.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door opstapjes of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment sturen ze u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift laten installeren die rijmt met uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of direct beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Harmen Visserplein 1
 • 8302 BW, Noordoostpolder
 • Website: www.noordoostpolder.nl
 • E-mail: participatie@noordoostpolder.nl
 • Telefoonnummer: 0527633911

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Schokland bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een subsidie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u een aantal systemen tonen en vertelt welke uitvoering voldoet aan uw situatie. Het gros van de dealers bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel bieden wij leveranciers en merken die ook actief zijn in Schokland.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Schokland.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf geschikte traplift bouwers operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken bieden een snelle levering en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande lijst staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden diverse erkende leveranciers De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Minivator, Extrema, Heymer, Strobbe. Populaire verkopers van deze modellen zijn Vegro, RecentLift, PractiComfort, TipTop, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het uitzoeken van de beste huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties kan de montage van een traplift in Schokland binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Minivator & Extrema verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals de Handicare Freecurve.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Schokland is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Schokland verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Standaard wisselt dat tussen de 100 KG en 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de systemen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie