Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Luttelgeest

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Luttelgeest biedt uitkomst! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Door deze oplossing kunt u zonder risico en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze webpagina vindt u handige gegevens t.a.v. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, hoe het technisch werkt, de totale kosten, de WMO regelingen en info over tweedehands modellen. Tevens kan men gelijk en vrijblijvend een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Noordoostpolder.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder zorgen en op een gemakkelijke manier naar boven en naar beneden.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2150 tot zo’n €8300, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Tarieven traplift juni 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteNoordoostpolder | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8316
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Luttelgeest juni 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs is afhankelijk van twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een extra sterke accu.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.400.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.550 of meer.
 • Opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel voorzien we u van een lijst met verwachte prijzen van het monteren van een traplift in Luttelgeest. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.750€1.550 – €2.2004 uur
1 bocht€5.350 – €9.100€2.750 – €5.000Dagdeel
Twee bochten€6.300 – €11.100€3.850 – €7.3006,5 uur
Wenteltrap€7.650 – €13.800€4.550 – €9.7006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Luttelgeest.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Luttelgeest kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden grondig getest en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u zo 45% – 50% op de aanschafwaarde. Tevens is recycling goed voor het milieu. Flink wat fabrikanten kunnen u ook helpen aan tweedehandse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-luttelgeest-8316

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel modellen hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. In de regel kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker is er een passend model te vinden. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Luttelgeest voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast onderscheiden we systemen voor buiten. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.850 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.000 incl. installatie. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een noodbatterij.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordoostpolder met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Noordoostpolder. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Noordoostpolder (https://www.noordoostpolder.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist beslist of de traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna sturen ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift kiezen die matcht met uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Harmen Visserplein 1
 • 8302 BW, Noordoostpolder
 • Website: www.noordoostpolder.nl
 • E-mail: participatie@noordoostpolder.nl
 • Telefoonnummer: 0527633911

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Luttelgeest subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een dealer of leverancier in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u passende uitvoeringen laten zien en vertelt welk type lift past voldoet aan uw woning en budget. Veel van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In het schema hieronder vindt u winkels en producenten die ook liften plaatsen in Luttelgeest.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Luttelgeest.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende bekende producenten met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers garanderen een snelle montage en uitstekende service. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 goede traplift bouwers Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Extrema, Minivator, Platinum, Triwa. Populaire verkopers van merken als deze zijn TipTop, RecentLift, PractiComfort, Smienk, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het uitzoeken van een fijne huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Luttelgeest binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Platinum + RecentLift hanteren een prima aanbod 2e hands modellen als de Otolift Parallel.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Luttelgeest is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Luttelgeest verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel wisselt dat tussen de 115 KG – 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de modellen bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie