Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Marknesse

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Marknesse vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u weer zelf en op een prettige manier naar boven en naar beneden. Op deze website vindt u nuttige gegevens omtrent trapliften. Op deze website vind u meer info over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de prijzen, de overheidsregelingen (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Noordoostpolder.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder risico en op een gemakkelijke manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1700 & €9400, inclusief installatie.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Noordoostpolder | Merken en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8316
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Marknesse juli 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De totaalprijs is afhankelijk van twee aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.750.
 • Een stoellift met één bocht start bij €6.150.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.600.
 • Extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij de adviesprijzen van het monteren van een traplift in Marknesse. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.450€1.700 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€5.450 – €8.700€3.200 – €6.3005 uur
Twee bochten€6.100 – €11.400€4.200 – €7.0001 dag
Draaiende trap€8.150 – €14.500€5.100 – €10.8005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Marknesse.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Marknesse is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden uiteraard goed nagekeken en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u al snel 40% ten opzichte van een nieuw model. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Veel fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-marknesse-8316

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. De rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste producten beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. In de regel kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Marknesse voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Tevens onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.800 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.850 inclusief plaatsing. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een vijfpuntsgordel.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen zijn te koop v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordoostpolder via de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Noordoostpolder. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren op een veilige manier in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Noordoostpolder (https://www.noordoostpolder.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna ontvangt u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U mag nu een model kopen die rijmt met uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of snel hulp aanvragen? In onderstaand schema treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Harmen Visserplein 1
 • 8302 BW, Noordoostpolder
 • Website: www.noordoostpolder.nl
 • E-mail: participatie@noordoostpolder.nl
 • Telefoonnummer: 0527633911

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Marknesse zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften uitproberen? Handig is dan een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere stoelliften demonstreren en vertelt welk merk/model matcht met uw wensenlijstje en budget. Het gros van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In het onderstaande overzicht bekijkt u merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Marknesse.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Marknesse.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal populaire traplift bouwers operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers bieden een korte installatietijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de tabel hieronder staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit enkele professionele producenten Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Extrema, Platinum, Minivator, Strobbe. Erkende montagepartners van merken als deze zijn 123traplift, RecentLift, Vegro, TipTop, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het vinden van een prettige huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Marknesse binnen een paar weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Minivator en RecentLift hanteren een prima aanbod 2e hands modellen als de Triwa TR 80.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Marknesse is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Marknesse hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 125 KG tot 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie